Gucci otvara privatne butike za svoje najbogatije klijente

Najjeftinija stvar koja će tu biti na prodaju će koštati 40.000 dolara…

Ukoliko već sada ne možete osetiti podelu između sveta bogatih i prosečnih ljudi – da ne kažemo siromašnih – Gucci je tu da vas podseti da ona zaista postoji! Slavni brend će po svemu sudeći otvoriti čitav niz novih privatnih butika u čitavom svetu, kojima mogu pristupiti samo odabrani – najbogatiji – klijenti. Butici su deo strategije rasta ovog brenda, nakon što je njihova prodaja pala za četrnaest posto u poslednja tri meseca 2022.godine zbog Covid-19 u Kini, te je smanjila potražnju njihovih komada u Sjedinjenim Američkim Državama. Uz pomoć ovog novog plana, Gucci želi da pruži intimnije iskustvo svojoj bogatoj klijenteli, nudeći im samo najskuplju odeću, nameštaj i nakit.

Prema predstavnicima brenda, u buticima se neće nalaziti stvari jeftinije od 40.000 dolara, a najviše cene mogu ići i do tri miliona, posebno kada se radi o high-end nakitu. I dok će neki od ovih intimnih salona svoje mesto pronaći u postojećim buticima brenda, drugi će biti sasvim novi.

Pored najave novih butika za svoje imućne klijente, Gucci želi da uspostavi novu poziciju za sebe uz pomoć svog novog kreativnog direktora Sabata de Sarna i njegovih kolekcija koje će stići krajem 2024.godine. Brend takođe planira da promoviše izložbu svojih arhiva u čitavom svetu, dok će prva stanica biti Šangaj.

Luxury Experience