Balenciaga otvara prvi couture butik u Parizu

U susret predstavljanju druge Balenciaga haute couture kolekcije Demne Gvasalije 6. jula u Parizu, slavna modna kuća najavila je otvaranje svog prvog butika visoke mode u Parizu...

Prodavnica će se nalaziti na Aveniji 10 George V, gde je osnivač kuće Kristobal Balensijaga otvorio svoju prvu prodavnicu 1937. godine, koja je zatvorena 1968. Novi butik će u svom dizajnu kombinovati elemente modnog nasleđa brenda sa savremenim izgledom, dok će za kupce biti otvoren od utorka do petka od 11 do 19 časova i po dogovoru ponedeljkom i subotom.

Kako je u intervjuu objasnio Sedrik Šarbit, izvršni direktor Balenciaga brenda, interesovanje za kreacije ove kuće je „izuzetno veliko“, posebno nakon povratka u kolekcije visoke mode prošlog jula nakon 53 godine odsustva, dok demografski podaci pokazuju da je interesovanje podeljeno između muškaraca i žena, ali i u mlađem uzrastu.

Šarbit je naglasio da će Demnin dizajn butika sa prostorom od 250 kvadratnih metara "biti veliki kontrast u poređenju sa tradicionalnim, sa daleko modernijom i radikalnijom arhitekturom". U ponudi butika ćemo moći da vidimo odeću, aksesoare, naočare i izuzetne predmete. Svi proizvodi će biti ograničenog izdanja i mogu se personalizovati ili menjati u ateljeima na spratu.

Novi butik, koji ima za cilj da privuče uglavnom nove generacije, imaće dva dela u prizemlju – muški i ženski – koji će biti direktno povezani sa modnim salonima na gornjem spratu. Kao što je Šarbit otkrio, postojaće „gigantska soba za isprobavanje“ i potpuno novo korisničko iskustvo dizajnirano da „premaši granice mašte“.

"U ovoj novoj prodavnici proizvodi, usluge po meri i kupovina i prodaja predstavljaju reinvenciju korisničkog iskustva Balenciaga brenda. Uzbudljivo je biti u mogućnosti da predstavimo ovaj nivo izrade, kreacije i made in France savoire-faire na ovoj istorijskoj lokaciji", rekao je Sedrik Šarbit povodom velikog otvaranja novog modnog butika o kom se priča u gradu.

Luxury Experience