Zenith Urban Jungle – hronograf koji prkosi tradiciji

Slavni časovničarski brend Zenith nazvao je svoj najnoviji Defy model prečnika 44 mm Urban Jungle, zbog njegovog veličanstvenog khaki zelenog keramičkog kućišta, naglašavajući pritom činjenicu da je namenjen urbanim ljudima…

U pitanju je jedan od nekoliko novih Defy modela koji su predstavljeni tokom protekle tri godine koji akcentuju cilj Zenith brenda da svoje kolekcije repozicionira sa novom tehnologijom i modernim dizajnom u centru pažnje.

U srcu ove redizajnirane kolekcije nalazi se elitni Caliber 9004, koji ima frekvenciju od 36.000 vph, a koji je opremljen odvojenim mehanizmom koji radi pri frekvenciji od 360.000 vph i napaja funkciju hronografa. Kada se radi o dizajnu, skorašnji modeli mogli su se smatrati avangardnim, uključujući ultra-ljubičaste brojčanike, otvorene mehanizme i aplikacije dragulja. Novi Defy Urban Jungle predstavlja najnoviju manifestaciju ove formule.

Otvoreni brojčanik novog časovnika naglašava prefinjenost mehanizma, dok je sam uvid u rotaciju centralne kazaljke za sekunde zaista impresivan. Crni prsten podbrojčanika na poziciji šest sati beleži hronografske sekunde, dok srebrni prsten na poziciji tri sata meri periode od 30 minuta. Takođe, mehanizam ima rezervu energije u trajanju od 50 sati.

Khaki zeleno keramičko kućište je veličanstveni poduhvat samo po sebi, jer je obojena keramika daleko teža za proizvodnju od strandardne crne ili bele. “Proizvodni tim me je verovatno mrzeo”, kaže Zenith CEO, Džulijen Tornare. Ali ipak, estetski rezultat dobijen na ovaj način jednostavno je savršen. Brojčanik ovog modela dobio je istu boju, baš kao i njegov rotor, vidljiv kroz poleđunu kućišta. Kako bi spektakularna boja dotakla svaku površinu, kaiš dolazi u khaki zelenom kordura dezenu, a stilizovan je da asocira na Nato materijal. Kada se radi o praktičnim detaljima, kazaljke i sati su obloženi SuperLumiNova slojem zarad lakše čitljivosti i u noćnoj tami, dok je model vodootporan do dubine od 100 metara.

“Ne želim da ponavljam prošlost, već radije da kreiram nove stvari i unesem savremenost u naš brend. Defy je svojevrsna laboratorija za nove stvari, pa tako unutar ove kolekcije radim sve lude stvari koje želim, stvaram limitirana izdanja, specijalne serije i sve slično tome. Mogu da se zabavljam i budem kreativan onoliko koliko želim”, izjavio je Tornare.