Zenith lansira prvu kolekciju ženskih časovnika

U iznenađujućem odstupanju od svojih popularnih, nagrađivanih muških časovnika, slavni brend Zenith je upravo lansirao svoju prvu liniju za žene…

Nazvana Defy Midnight, kolekcija posvećena damama kao svoj lajtmotiv poseduje zvezdu, koja se pojavljuje na kontrategu sekundare, zajedno sa nekoliko manjih Zvezda koje se mogu videti na gornjem delu brojčanika. “Logo Zenith brenda je Zvezda, a mi smo želeli da otelotvorimo ideju posezanja za zvezdama”, izjavio je CEO Džulien Tornare prilikom lansiranja nove kolekcije.

Satove u ovoj liniji pokreće mehanizam koji je delo ovog brenda, Elite 670 SK, koji se takođe koristi u muškim Defy Classic Titanium i Ceramic modelima, prečnika 41 mm. Mehanizam je neverovatno tanak, sa prečnikom koji meri samo 3.88 mm, što ga čini savršenim za upotrebu u elegantnim ženstvenim modelima.

Kako bi časovnici iz ove kolekcije bili što funkcionalniji za žene, oni su opremljeni sistemom za brzu zamenu kaiša. “S obzirom na to da su žene multi-taskeri, želeli smo da poboljšamo funkcionalnost naših modela, pa smo napravili kaiševe koji su zamenljivi. Možete nositi čeličnu narukvicu kada idete u teretanu, potom, kada uveče obučete crvenu koktel haljinu, možete staviti crveni kožni kaiš. Promena je zaista jednostavna”, dodao je Tornare.

Svaki časovnik dolazi sa tri dodatna kaiša, tako da ga lako možete prilagoditi svojim potrebama. Model sa kućištem od nerđajućeg čelika sa prečnikom od 36 mm redizajniran je kako bi se savšreno uklopio sa delikatnim ženskim zglobovima. Cene ovih noviteta krćeu od 8.900 švajcarskih franaka, a dosežu 10.900 CHF za model sa 44 dijamanta na bazi.