ZENITH lansira Chronomaster Original sa crnim trobojnim brojčanikom

U svetu horologije, mali broj časovnika se može pohvaliti nasleđem i uticajem kao ZENITH El Primero.

Rođen 1969. godine, El Primero je bio revolucionarni visokofrekventni automatski hronograf koji je redefinisao preciznost u časovničarstvu. Jedna od njegovih najpoznatijih iteracija, ZENITH A386, slavi se kao prekretnica u dizajnu satova. Sada, ZENITH odaje počast ovom klasiku sa Chronomaster Original, modernim naslednikom koji pomera granice savremenog časovničarstva.

Chronomaster Original preuzima cenjeni dizajn A386 i daje mu svežu, modernu perspektivu. Jedna od najuočljivijih promena je upečatljivi crni trobojni brojčanik, odmak od tradicionalnog kremasto-belog brojčanika koji je krasio A386. Ovaj hrabar izbor dodaje dramatičnost i sofisticiranost istorijskom kućištu iz 1969. godine, označavajući prvi put da se takav brojčanik pojavljuje u ovom čeličnom kućištu od 38 mm.

Da bi postigao ovu transformaciju, ZENITH je morao pažljivo da invertuje šemu boja, pretvarajući elemente koji su nekada bili beli u crne i obrnuto. Dok Chronomaster Original održava legendarnu estetiku modela A386, centralna crvena sekundara hronografa prelazi oko brojčanika za samo 10 sekundi. Ovaj inovativni dizajn omogućava intuitivno merenje vremena, što ga izdvaja od konvencionalnih hronografa.

Dizajn Chronomaster Original odaje počast njegovom istorijskom prethodniku. Napravljen u okruglom čeličnom kućištu prečnika 38 mm bez okvira sa podignutim kristalom sa kupolom, on odražava siluetu i proporcije A386. Čak je i čelična narukvica promišljeno redizajnirana, zamenjujući dizajn iz 1969. godine čvrstim karikama za dodatnu izdržljivost i udobnost.

Chronomaster Original pokreće najnovija verzija El Primero kalibra, El Primero 3600. Štaviše, može se pohvaliti produženom rezervom snage od 60 sati, što obezbeđuje pouzdanost i dugovečnost.

Chronomaster Original sa crnim trobojnim brojčanikom nije ograničeno izdanje, već je stalni dodatak kolekciji. Ljubitelji satova mogu ga pronaći u ZENITH buticima i kod ovlašćenih prodavaca širom sveta. Model sa čeličnom narukvicom košta 10.000 dolara, dok je verzija sa kaišem dostupna za 9.500 dolara.

Luxury Experience