Zenith i legendarni DJ Karl Koks udružili su se za hronograf inspirisan gramofonom

Više slika

Više slika

Ograničeno izdanje Defy Extreme Carl Cox je smelo, prožeto istorijom i pruža vam šansu da upoznate samog pionira house muzike.

Zenith se prvi put udružio sa britanskim DJ-em, producentom i pionirom house muzike, Karlom Koksom, 2020. godine za ograničenu verziju svog Defy sata sa karbonskim kućištem, indikatorom sekundi oblikovanog kao vinil, i jarkom crvenom narukvicom. Tri godine kasnije, dvojac se ponovo udružuje za drugu saradnju. Sa novim Defy Extreme Carl Cox, dobijamo hrabriji dizajn u još ograničenijoj seriji od samo 100 primeraka.

Za ograničeno izdanje Defy Extreme Carl Cox, Zenith crpi inspiraciju iz tri specifična gramofona koja su pomogla Koksu da uspostavi svoju karijeru. Model ima upečatljiv dizajn kućišta sa kombinacijom matiranog nerđajućeg čelika i žutog zlata, što je prvi put za Defy Extreme liniju. Detaljnijim pogledom videćete da mat akcenti žutog zlata na dvanaestostranom okviru i zaštitnicima dugmadi podsećaju na zlatni tonarm igle gramofona. Reference na Koksove najomiljenije gramofone se nastavljaju na brojčaniku gde tri crna hronografska brojača preuzimaju oblik minijaturnih vinila, sa koncentričnim žlebovima koji hvataju i reflektuju svetlost kao da se okreću. Ovde je minutna skala dekorisana uzorkom savršeno poravnatih tačaka koje podsećaju na efekat stroboskopa pronađenog na stranama jednog od omiljenih gramofona Karla Koksa. I na kraju, ali ne najmanje važno, indikator rezerve energije na poziciji dvanaest sati je oblikovan kao prekidač za uključivanje/isključivanje gramofona.

"Osećam se veoma počašćeno što je Zenith ovekovečio tri gramofona koji su mi pomogli da steknem ime unutar ovog sata," kaže Koks. "Predivno urađen i sa neverovatnom pažnjom usmerenom na detalje, sat je odgovarajući omaž nečemu što je oživelo plesne podijume širom sveta od brenda koji je poznat po svojoj veštini kretanja. Želeli su da naprave nešto posebno, i nisu mogli bolje uraditi."

Defy Extreme Carl Cox je dostupan u ograničenoj seriji od samo 100 komada i košta $30,100. Ovaj model će biti dostupan za narudžbinu počev od 25. septembra isključivo preko Zenith web stranice i u buticima širom sveta. Pored toga, kupci ovog ograničenog izdanja sata će imati priliku da lično upoznaju Karla Koksa na odabranim događajima.

Luxury Experience