Vrhunski Richard Mille časovnik osvaja Ženevu

Richard Mille želi da se predstavi u najboljem svetlu svojim RM 57-02 Tourbillon Falcon izdanjem, kao akcentom na predstojećoj prodaji u Ženevi, koja će se održati u novembru…

Predstojeća ženevska aukcija, Geneva Importan Watch Sale, koja će se održati 13.novembra, ponudiće nam izuzetne kolekcije najcenjenijih proizvođača sveta, koji će se okupiti kako bi nam predstavili šta tačno vintage i moderna horologija mogu da nam ponude. Richard Mille definitivno želi da se predstavi u najboljem izdanju tokom ovog događaja.

Tokom godina, Richard Mille brend je sa punim pravom zacementirao svoje mesto na listi najboljih časovničarskih brendova sveta. Iako ima relativno kratku istoriju u poređenju sa drugim časovničarskim brendovima, reputacija ovog brenda u industriji izgrađena je na osnovu njihovog repertoara savremenih časovnika kreiranih sa vhrunskim kvailitetom na umu. Njihovi fanovi stvorili su kult koji ih prati, a oduševljeni su njihovim modernim i sportski orijentisanim ponudama.

I godini zmaja, koja je bila 2012.godine, Richard Mille proslavio je kinesku kulturu kanalisanjem njihove dugotrajne ekspertize kako bi kreirali mitsku zver u svoj njenoj slavi. RM 57-01 Jackie Chan model bio je takođe kreiran u čast čoveku koji je otelotvorenje moćnog zmaja. Iako sličan svojim prethodnicima, Dragon i Phoenix modeli RM 57-01 Jackie Chan, i RM 57-02 Falcon novitet ovog brenda predstavlja najviši nivo izrade koji Richard Mille brend može ponuditi.

Ovaj časovnik je komplikovan takođe, nudeći indikator preostale baterije, slobodnu oprugu za balans i turbijon. Turbijoni, koji se koriste kako bi se suprotstavili efektima koje gravitacija ima na mehanizam, imaju malo svrhe na popularnim časovnicima današnjice, ali ih to u svakom slučaju ne čini ništa manje impresivnim. Zapravo, prisustvo turbijona, kakav možemo videti danas, predstavlja prikaz tehničke brilijantnosti, dok mereći samo 12.3 mm po dijagonali, mora nas zadiviti nivoom veštine i preciznosti koje su neophodne za kreiranje nečega tako malenog i delikatnog.

Balans ovog časovnika nije regulisan na uobičajen način, podešavanjem balansne opruge uz pomoć indeksa na mostu, već mikro prilagođavanjima koja se vrše tegovima koji su prikačeni za samu oprugu. Na taj način imamo bolju pouzdranost i povećan otpor promenama kroz udarce i servisiranje na primer.

Komplikovana priroda ovog časovnika, dodatno je akcentovana njegovim estetskim atributima, koji nam govore da su oba elementa bila od istog značaja tokom proizvodnog procesa. Elementi koje smo vam predstavili u gornjem delu teksta su sakriveni unutar kućišta od belog zlata, sa safirom, i smešteni su iza ručno isklesanog sokola koji je dekorisan dijamantima i na taj način dominira čitavim izgledom ovog modela.

Sve ukupno, časovnik je dekorisan sa 532 draga kamena, a predstavljen je sa svim novim aksesoarima koji su vam neophodni.