Veličanstveni Hermes noviteti u svetu časovničarstva

Da li ste svesni povezanosti Hermes brenda i konjičkog sveta?

Ova povezanost potiče sa početka 20.veka – čak je i logo slavnog brenda kreiran u formi kočije koju vuče konj. Luksuzni francuski brend počeo je sa radom 1837.godine kao proizvođač sedla, u samom srcu Pariza.

Najnovija kolekcija sa njihovim potpisom predstavlja nam limitirana i numerisana izdanja 24 Arceau časovnika, koji nas asociraju na prošlost i talenat Anrija d’Oržinija. Arceau Harnais Francais model jedan je od najlepših časovnika svih vremena, a dekorisan je brojčanikom na kome se nalazi oslikana porcelanska minijatura.

Časovnik odiše eteričnim šarmom sa svojim predivnim kućištem od belog zlata, koje je dekorisano sa 82 dijamanta, kojim je ručno oslikani porcelanski brojčanik uramljen. Kada već govorimo o brojčaniku, znamo da će on na sebi prikazivati konje, oslikavajući centralni element “Harnais Francais Remix” svilenog šala, koji je originalno dizajnirao Ugo Grikar, slavni dizajner modne kuće iz perioda četrdesetih godina prošlog veka.

Neglazirani Limoges porcelan na sebi nosi siluetu konja u različitim bojama, kao i koloritno perje, čija je lepota akcentovana perpetualnim i preciznim pečenjem u peći, kako bi se njihovi pigmenti fiksirali i poboljšali.

Arceau Harnais Francais Remix časovnik pokreće H1912 samonavijajući mehanizam i kreiran je u Hermes radionici. Kao što smo ranije pomenuli, samo 24 ovakva modela će biti proizvedena.