Veličanstvena elegancija novog Vacheron Constantin časovnika

Vacheron Constantin brend dodao je jedan ultra-elegantni komad svojoj Traditionnelle kolekciji…

Debitujući tokom Watches & Wonders izložbe koja je ove godine održana virtuelno zbog pandemije korona virusa, novi Traditionnelle Tourbillon Chronograph je kreacija koja je potekla iz specijalnog projekta Grand Complications odseka ovog brenda. Po prvi put, ovaj brend je kombinovao turbijon i funkciju hronografa na jednom modelu, što ga čini dodatno posebnim.

Kućište ovog modela meri prečnik od 42.5 mm, a napravljeno je od crvenog zlata, dok u sebi krije Vacheron Constantin Caliber 3200, sa ženevskim pečatom. Ručno navijajući mehanizam radi pri relativno niskoj frekvenciji od 2.5 Hz i nudi rezervu energije od 65 sati. Svaka od 292 komponente koje sačinjavaju ovaj model ručno su dekorisane i sastavljene, a mogu se videti kroz poleđinu kućišta.

Pozicija turbijona na mestu 12 sati takođe je poprilično neobičan potez za ovaj brend. Njega preseca delimično spušteni podbrojčanik koji koristi hronograf, a nalazi se na poziciji 3 sata. Hronograf meri do 45 minuta, a poseduje all-or-nothing aktivator, zarad sprečavanja slučajnog aktiviranja ili oštećenja mehanizma.

Indikator rezervne energije nalazi se na poziciji šest sati, dok je spoljna ivica brojčanika dobila interesantnu minutnu skalu i suptilni tahimetar. Elegantni brojčanik ovog modela finiširan je dauphine kazaljkama, uz odgovarajuće indekse kreirane od roze zlata. Cena ovog modela je neverovatnih 197.000 dolara.