Vacheron Constantin u čast Pekingu

Kinesko tržište ima nezaustavljivi apetit prema luksuznim časovnicima, zbog čega se brojni proizvođači nadmeću za dominaciju…

Ipak, za sada, pobednika ili vođu nemamo, ali svakako imamo priliku da uživamo u luksuznim dizajnima koje oni kreiraju. Švajcarska industrija časovnika često predstavlja novitete inspirisane Kinom, a najnoviji dodatak ovoj seriji je delo Vacheron Constantin brenda, Metiers d’Art Villes Lumieres Beijing.

Inspirisan pogledom na Peking noću iz ptičje perspektive, ovaj predivni časovnik ima tradicionalno i kompleksno izrađene detalje, počevši od 18-karatne zlatne baze brojčanika. Linije najpoznatijih parkova Pekinga i njegove reke mogu biti viđene na ovom fenomenalnom brojčaniku, zahvaljujući majstoru kaligrafije Joko Imai i pažljivom radu sa flekicama od zlata, platinum, biserima i dijamantima.

Displej koji prikazuje samo vreme je skeletonizovan i ukrašen belim zlatom, ostavljajući nam dovoljno prostora da se divimo oslikanoj viziji. Ovaj časovnik je rađen nekim od najkompleksnijih i najstarijih časovničarskih tehnika, pa se tako pridružio Vacheron Constantin izdanjima posvećenim Ženevi, Njujorku i Parizu.

Sa kućištem od 40 mm, fino dekorisanim rotorom koji navija Calibre 2460 mehanizam i ženevskim pečatom, ovaj časovnik će ostaviti dugotrajni utisak na svakoga ko ga ugleda. Biće dosutpan za kupovinu isključivo u Vacheron Constantin buticima i dostavljen sa lupom u paketu, sa cenom od 93.000 €.

 

Luxury Experience