Vacheron Constantin predstavlja prvi časovnik sa parfemom na svetu

Više slika

Više slika

Vacheron Constantin je stvorio prvi časovnik sa parfemom na svetu, označavajući revolucionarni korak u evoluciji luksuzne horologije...

Njihov najnoviji model, Égérie – The Pleats of Time, otkriven na događaju Watches And Wonders 2024, predstavlja savršenstvo koje spaja vreme i miris u jedinstvenom modnom izrazu.

Ovaj časovnik od ružičastog zlata sa prečnikom od 37 mm privlači pažnju svojom suptilnošću i sjajnim nizom dijamanata na okviru, kao i sedefom koji krasi njegov brojčanik koji ističe faze meseca. Brojčanik takođe sadrži logo Vacheron Constantin na poziciji 8 sati, dok je krunica neobično pozicionirana na poziciji 2 sata kako bi se postigao savršen balans. Pored svoje privlačne estetike, sat osvaja čula posvećenim mirisom koji je infuziran direktno u samu narukvicu.

Parfem, koji je kreirao renomirani parfimer Dominik Ropion, poznat po popularnim mirisima kao što su Paco Rabanne’s Lady Million i Frédéric Malle’s Portrait Of A Lady, interaguje sa korisnikom nasumično pri kontaktu sa kožom ili tokom pokreta. U užurbanosti svakodnevnog života, Égérie – The Pleats of Time služi kao slatki podsetnik, dok istovremeno prati vreme. Miris se otvara notama lavande i cveta narandže, a prate ga tuberoza i ilang-ilang, obogaćujući mirisno iskustvo.

Časovnici, okarakterisani sedefastim brojčanikom ukrašenim uzorkom "nabora", dopunjeni su originalnom Haute Couture narukvicom tkanom sa izuzetnim vezom i komadićima sedefa. Kolekcija uključuje dva modela: jedan sa parfemom i drugi, predstavljen kao ekskluzivno ograničeno izdanje od 100 komada sa imenom Yiqing Yin ugraviranim na poleđini kućišta. Takođe uključuje tri zamenske narukvice u nijansama koje je razvio dizajner visoke mode.

Yiqing Yin objašnjava: "Ovaj rad opisuje krivudav put vode u prirodnom pejzažu, razvijajući svoje valovite volute, negde između krhkosti zmijine kože i elegancije apstraktne čipke. Neregularnosti koje ukrašavaju narukvicu nose otisak ljudske ruke, stvarajući vizuelni dijalog sa čistom geometrijom brojčanika."

Koncept časovnik Égérie kompletiran je zadivljujućom Haute Couture haljinom. "Lagane tkanine kruže oko tela, stvarajući naboranu, vrtložnu predstavu nadnaravnih nijansi, evocirajući difrakcije brojčanika u moireu. Ova talasasta silueta, u skladu sa telom, nudi fleksibilnost suspendovanu u vremenu, kulminirajući u pokretu nosioca i dodiru elemenata."

Luxury Experience