Vacheron Constantin odaje počast ledenim grebenima Islanda sa dva nova dijamantska sata

Više slika

Više slika

Švajcarski proizvođač satova udružio se sa pejzažnim umetnikom, Zarijom Forman, kako bi predstavio svoje najnovije Overseas satove ukrašene dijamantima.

Kako proslaviti lansiranje novog ženskog sata sa obiljem dijamanata na brojčaniku? Putujte na Island i povedite sa sobom novog ambasadora koji je navikao da se približava ledu. Vacheron Constantin je predstavio novi Overseas Self-Winding Gold na Islandu sa svojim novim ambasadorom, Zarijom Forman, umetnicom i istraživačem čiji rad odražava njenu fascinaciju pejzažima Islanda, uključujući glečere koji nestaju u moru. "Kroz svoje crteže prikazujem lepotu onoga što možemo da izgubimo kako bih inspirisala ljude", kaže Forman. "Kada se zaljubite u nešto, želite da ga zaštitite."

Forman nije samo jaka na rečima. Nekoliko puta je letela sa Nasom na misijama vazdušnih naučnih istraživanja na Antarktiku, Grenlandu i kanadskom Arktiku i pomogla je u mapiranju promena u zemljinom ledu tokom poslednje decenije. Bila je umetnik u rezidenciji na brodu National Geographic Explorer na Antarktiku i odgovorna za prve stalne izložbe polarne umetnosti na brodovima National Geographic Endurance i National Geographic Resolution kompanije Lindblad Expeditions.

Njen rad, koji je trenutno izložen u Harpa centru u Rejkjaviku na Islandu, fokusira se na elemente prirode, uključujući intrigantne detalje snegom prekrivenih glečera, plavo-obojene refleksije leda u vodi i penom prekrivene talase. Slika ih tako što meša nežne pastelne pigmente na papiru, bez alata, koristeći samo vrhove prstiju ili dlan.

"Vreme je ključni element i u radu Vacheron Constantin brenda i u mom vlastitom", kaže umetnica. "Ogromno vreme koje je potrebno da bi glečer rastao, trenutak u kojem doživljavam sjaj sunca na boku ledenog brega, trenutak u kojem ga uhvatim na fotografiji, mnoge nedelje ili meseci koje provodim istražujući taj trenutak u svim njegovim detaljima kako bih dovršila crtež, vreme koje je potrebno da se led otopi. Želim da gledaoci razmisle o budućnosti posmatrajući je kroz prizmu istorije koja živi u ostacima glečera."

Jedno od njenih dela, "Fellsfjara", koje prikazuje led na Fellsfjari na Islandu, u vlasništvu je Vacheron Constantin brenda. "Oduševila sam se fenomenom koji sam tamo videla, kroz led. Komadići skorašnjeg, stisnutog glečerskog leda izbačeni su na crnu peščanu plažu", kaže ona.

Sat je lansiran ove nedelje u sklopu debija nove kampanje Vacheron Constantin brenda, "Jedan od malobrojnih" ("One of Not Many"), u kojoj glavnu ulogu igra Forman. Ovaj model nije označen kao ženski sat, i sa širinom od 35 mm i udobnom debljinom od 9,33 mm, pogodan je za oba pola, čak i sa dijamantima. Kućište i integrisana narukvica su kreirani od čvrstog 18-karatnog ružičastog zlata. Podudarni brojčanik u boji zlata daje mu ton-na-ton izgled, sa satiniranim površinama završenim transparentnim lakom.

Brojčanik nije samo ukrašen dijamantima, već preliven: ima 90 okruglih brilijanata na šestougaonom brojčaniku, raspoređenih tako da formira stilizovani Malteški krst, zaštitni znak Vacheron Constantin brenda. Dolazi sa dve dodatne narukvice, jedna od bele teleće kože, a druga od bele gume, i vodootporan je do sportskih 150 metara.

Pokret je automatski kalibar 1088/1, takođe korišćen u Vacheron Constantin kolekciji Egerie, sa prikazom sati, minuta i sekundi, i opremljen je mehanizmom za precizno postavljanje sekunde. Ima rezervu snage od 40 sati. Kroz otvorenu poleđinu kućišta, možete videti dekoraciju côtes de Genève na mostovima i zlatni rotor sa urezanim kompasom, referencom na putovanja i istraživanja. Cena mu je 58.500 dolara.

Luxury Experience