Vacheron Constantin novom kolekcijom odaje omaž art deco stilu

Vacheron Constantin nas vodi na zadivljujuće putovanje kroz vreme i stil svojom najnovijom kolekcijom Les Cabinotiers – Récits de Voyages.

Ova kolekcija, inspirisana geografskom ekspanzijom, odaje počast Americi – značajnoj prekretnici u istoriji brenda Vacheron Constantin. Les Cabinotiers Armillary sat u Art Deco stilu je remek-delo koje odražava principe dominantnog stila u SAD. Ovaj period je obeležio eru kulturnog usijanja i optimizma, koji se ogledao ne samo u arhitekturi već i u raznim oblicima umetnosti, uključujući i časovničarstvo.

U srcu ovog izuzetnog časovnika je kalibar 1990, mehanizam sa ručnim navijanjem i rezervom snage od 58 sati. Ono što ga izdvaja je bi-aksijalni turbijon sa sferičnom balansnom oprugom, koji poboljšava preciznost i odražava istorijske reference na astronomiju i časovničarstvo.

Dizajn sata je znak ere art dekoa, sa arhitektonskim brojčanikom koji ima retrogradni prikaz. Majstori brenda Vacheron Constantin pomno su radili na kućištu od 18K 3N žutog zlata, stvarajući reljefne uzorke koji odaju počast složenoj ornamentici tipičnoj za Art Deco.

Jedan od vrhunaca ovog časovnika su urezani mostovi na poleđini, koji podsećaju na ukrase njujorških nebodera s početka 20. veka. Proces graviranja, koji uključuje tehnike bareljefa, dodaje dubinu i detalje, stvarajući zapanjujući vizuelni uticaj.

Les Cabinotiers Armillary turbijon nije samo praznik za oči, već i izlog tehničkih inovacija. Četiri patenta naglašavaju napredak u kalibru 1990, od ​​trenutnog retrogradnog sistema do silikonske opruge sa dijamantskim poliranim paletama, obezbeđujući optimalne performanse i izdržljivost.

Vacheron Constantin posvećenost savršenstvu i inovacijama duboko je ukorenjena u njegovoj istoriji globalnog istraživanja. Od svog osnivanja pre skoro 270 godina, brend je prihvatio duh putovanja, osvajanja novih tržišta i pomeranja granica časovničarstva.

Kolekcija Les Cabinotiers – Recits de Voyages služi kao svedočanstvo ovog avanturističkog duha, nudeći entuzijastima satova bezvremensku odiseju kroz svet i njegova čuda. Svaki komad je mešavina zanatske i mehaničke umetnosti, što odražava nepokolebljivu posvećenost Vacheron Constantin umetnosti časovničarstva u Ženevi i otvorenost prema svetu.

Luxury Experience