Vacheron Constantin lansira novu magičnu kolekciju časovnika

Postoje samo dva trenutka u kojima se vreme skoro u celosti zaustavlja – onda kada se nedeljama u karantinu i kada svaki dan deluje sasvim isto, i onda kada naletite na nešto toliko lepo, što će vas opčiniti i navesti da izgubite svaki pojam o vremenu…

Upravo takav efekat postižu Vacheron Constantin zanatski časovnici. Kao deo Watches & Wonders 2020, slavni brend predstavio je Les Cabinotiers “The Singing Birds”. Ukoliko želite da se uverite u umeće ovog neverovatnog brenda i njihov tehnički deksteriter, onda je ova kolekcija nešto čemu zaista morate da posvetite pažnju. “The Singing Birds” časovnici dostupni su u četiri različite i unikatne varijacije, koje oživljavaju zahvaljujući champlevé emajliranju, a svaki od njih na sebi nosi sliku različite ptice.

Mehanizam ovog modela podrazumeva očitavanje vremena pomeranjem pokazivača koji pokazuje sate preko luka koji prikazuje minute. Svi satovi imaju dvoslojne brojčanike koji se sastoje od emajliranog sloja i područja dekorisanog guilloche tehnikom za prikaz ovih indikacija. Pokret je takođe opremljen slobodno podignutom oprugom za ravnotežu i 40-satnom rezervom snage. Sve modele pokreće 1120 AT caliber koji je delo ovog brenda.

Brojčanici su uramljeni elegantnim kućištima prečnika 40 mm, koja su kreirana od pink ili belog zlata. Svaki model je dobio kožni kaiš u boji koja savršeno prati nijanse brojčanika, a na kraju, možemo reći da je cena svih modela iz nove kolekcije dostupna isključivo na upit.