Vacheron Constantin časovnici sa brojčanikom koji sami birate

Zamislite sebe kako šetate kroz Luvr u Parizu, zastajkujete da se divite najslavnijim umetničkim delima sveta, pokažete prstom na svoj favorit i kažete: “Uzeću tu”…

Ukoliko učestvujete u Christie’s događaju Bid for Louvre, koji se održava od 1. do 15.decembra, možda ćete moći da uradite baš to. Osoba koja ponudi najviše novca tokom aukcije, moći će da odabere remek delo iz Luvra koje će biti reprodukovano u formi minijaturnog emajla na brojčaniku bespoke Les Cabinotiers časovnika koji potpisuje Vacheron Constantin. Zarada od prodaje će biti donirana kao podrška društvenim i obrazovnim projektima Luvra.

Ova unikatna prilika se ne završava tu. Kada se umetničko delo odabere, osoba koja ponudi najviše novca dobiće privatnu turu kroz Vacheron Constantin radionicu u Ženevi, gde će se sastati sa dizajnerima, časovničarima, emajlerima i graverima, kako bi odabrala dodatne elemente personalizacije, kao što je materijal kućišta, graviranje i potpis, uz materijal i boju za izradu kaiša.

Časovnik će biti opremljen samonavijajućim Calibre 2460 SC. Na kraju ture, klijent će dobiti svoj sat koji dolazi sa dva sertifikata autentičnosti – jedan potiče od Vacheron Constantin brenda, a drugi od muzeja Luvr. Inače, časovničarski brend je uspostavio umetničko i kulturno partnerstvo sa muzejem pre godinu dana, sa ciljem kreiranja horoloških projekata koji su inspirisani remek delima koji se nalaze u muzeju.