Urwerk predstavlja Stardust - časovnik izvanzemaljske lepote

Više slika

Više slika

Urwerk želi da glavni ukras naših ručnih zglobova prenese u univerzum…

Švajcarski proizvođač satova upravo je predstavio novi časovnik, nazvan UR-100V Stardust, ukrašen sa 400 dijamantskih kamenčića. Sat se pridružuje kolekciji 100 slavnog brenda, prikazujući satelitske časove i minute na skeletonizovanom brojčaniku. I kao i drugi modeli u seriji, omogućava ljubiteljima svemira da posmatraju međuzvezdanu putanju Zemlje na svoj jedinstven način.

Svaki prikazani dijamant je odabran iz osam različitih formata kako bi ukrasio kućište ovog modela, pri čemu su samo ivice ostavljene bez dekoracije. Prema izjavi proizvođača, postavljanje dijamanata u stilu “snega" bilo je izazovno zbog čelične osnove, što zahteva pažljiviju izradu nego što je to slučaj sa zlatnim alternativama. Rezultat je mozaik dijamanata postavljenih u strukturu glatku na dodir. Ispod kristalne kugle, skala minuta je ukrašena sa 36 dijamanata, dok 24 ukrašavaju krunu sata. Još 22 dijamanta postavljena su na čeličnu kopču sata. Dijamanti su VVS1 D-sertifikovani po boji i ukupno čine gotovo 1,90 karata čistog karbona.

"Želeli smo postavku koja podseća na zvezdano nebo, bez ikakve uniformisanosti, više kao uređeni haos. Nisu nam toliko bile važne veličine dijamanata koliko njihov raspored, ovaj gotovo slučajan dizajn", kaže Feliks Baumgartner, majstor časovničar i suosnivač Urwerk brenda u izjavi. Martin Fraj, umetnički direktor brenda i drugi suosnivač, takođe govori o imenu sata: "Ludo je pomisliti da smo i mi, kao ljudska bića, napravljeni od ove nebeske supstance. Zato nadimak Stardust, logično povezan sa postavkom ovog UR-100V, takođe se odnosi na sam sat i na njegovog budućeg vlasnika."

Izvan konstelacije dijamanata, novi model UR-100V ima dva udubljenja sa strane svojih satelitskih displeja. Jedan od dva kilometarska brojača predstavlja udaljenost koju je Zemlja prešla na svojoj osi za 20 minuta (554 kilometra). Drugi brojač, s druge strane, prikazuje udaljenost koju je Zemlja prešla oko Sunca tokom istog vremenskog perioda (35.750 kilometara). Urwerk samonavijajući UR 12.02 pokreće ovaj model sa frekvencijom od 28.800 vibracija po satu i obezbeđuje rezervu snage od 48 sati. "Baltimore blue" platnena narukvica upotpunjava čitavu kreaciju.

UR-100V Stardust je ograničen na samo 10 primeraka godišnje. Ako budete dovoljno brzi, možete ga kupiti za 99.423 dolara kada bude dostupan od utorka, 29. avgusta.

Luxury Experience