Urwerk predstavlja poslednji model u svojoj slavnoj seriji

Svim dobrim stvarima u jednom momentu mora doći kraj, ali ponekad nas nešto još bolje čeka odmah iza ugla…

URWERK brend je upravo predstavio finalno izdanje svog ikoničnog UR-210, neverovatnog sci-fi inspirisanog časovnika, sa unikatnim dizajnom koji prikazuje tačno vreme na sasvim drugačiji način. Premijerno predstavljen 2012.godine na Baselworldu, UR-210 se može smatrati esencijom inovacije švajcarskog časovničarskog brenda.

Novo URWERK UR-210 Final Edition izdanje proslavlja ovu modernu ikonu veličanstvenim kućištem koje je kreirano od titanijuma i čelika sa crnom PVD oblogom, čijem izgledu doprinosi sjajni crni brojčanik obložen rutenijumom, sa kontrastnim crvenim brojevima, zelenim i narandžastim indeksim, uz elegantni crni kožni kaiš. Final Edition model će biti proizveden kao ograničeno izdanje od samo sedam komada, pri čemu će svaki od njih koštati 137.000 CHF.

UR-210 sadrži brojne inovacije koje su ga učinile neverovatno popularnim. Kao prvo, ovaj časovnik dobio je jedan od najvećih retrogradnih sistema ikada kreiranjih. U pitanju je kompleksni mehanizam koji sadrži satellite sata, dok vam istovremeno prikazuje i minute. Ne možete primetiti kompleksnost ovog retrogradnog sistema samo pogledom, već ga morate i poslušati.

URWERK časovničarsko čudo dobilo je sasvim novi tip automatskog navijanja, sa indikatorom efikasnosti, koji pokazuje da li je korisnik generisao dovoljno energije u poslednja dva sata. Kako se krećete sve više i više, indikator se približava svojoj zelenoj strani.

Još jedan interesantni element ovog modela je njegov specijalni automatski sistem regulacije turbine, koji je inspirisan kompleksnim regulatorima koji se koriste u grand sonnerie mehanizmima. Čak i safirno staklo koje pokriva magični brojčanik poseduje kompleksni oblik.

Sa tako glomaznim i provokativnim dizajnom, ovaj futuristički model dobio je brojne fanove među slavnim ličnostima, uključujući Ralfa Lorena i Majkla Džordana.