Urwerk lansira novo remek delo

Nekonvencionalni švajcarski časovničarski brend, Urwerk, skoro je predstavio novu verziju svog slavnog UR-100 modela, ovoga puta sa veličanstvenim Gunmetal PVD završnim detaljima…

Ograničen na samo dvadeset pet komada, Urwerk UR-100 GunMetal dolazi sa satellite konfiguracijom po kojoj je ovaj brend poznat, a deluje još interesantnije sa novim završnim detaljima. UR-100 predstavlja fizičku i konceptualnu reprezentaciju naše pozicije na Zemlji koja se rotira, fiksirajući vas na jednoj tački, dok se vreme i longituda kreću. Kada minutna kazaljka obavi svoje putovanje u trajanju od 60 minuta, ona se ponovo pojavljuje na maloj dvadesetominutnoj skali od 555 kilometara. To je distanca koju možete preći za dvadeset minuta ukoliko stojite na ekvatoru, dok se Zemlja okreće oko svoje ose.

Takođe, tu je još jedna skala koja prati vaše putovanje kroz svemir, dok se planeta rotira oko Sunca, prelazeći tačno 35.740 kilometara za dvadeset minuta. Vreme i distance su predivno prikazani na stranama brojčanika, sa satima i minutima u jarko zelenoj nijansi, dok je distance obeležena belom bojom.

Urwerk UR-100 GunMetal dolazi sa sateliskim satima, sa detaljima koji su kreirani od berilijum-bronze i karuselom od aluminijuma. Ovog lepotana pokreće švajcarski automatski mehanizam, URWERK calibre 12.01, sa 39 dragulja, frekvencijom od 28.800 vph i pristojnom rezervom energije od 48 sati.

Kompleksni mehanizam pokreće karusel koji nosi na sebi sate ispisane na tri satelita. Svaki satelit kreiran je anodizovanog aluminijuma koji je peskiran, dok je karusel napravljen od peskiranog mesinga koji je obložen rutenijumom.

Struktura povrh satelita takođe je peskirana i obrađena aluminijumom, dok su živahne boje dobile i SuperLuminova sloj zarad lakše čitljivosti. Urwerk UR-100 GunMetal model će biti dostupan za kupovinu sa kućištem od titanijuma ili nerđajućeg čelika, sa cenom od 48.800 švajcarskih franaka.