Urwerk lansira časovnik u čast Ratova Zvezda

Slavni časovničarski brend Urwerk, predstavio je novo zlatno izdanje svog UR-100 časovnik, inspirsan omiljenim droidom kinematografskog univerzuma, C-3PO...

Najnovije izdanje sata kreirano je u čast Dana Ratova Zvezda, četvrtog maja. UR-100 model sadrži emblematske satelitske prikaze vremena, sa orbitalnim satelitima sata, a prošle godine je debitovao u srebrnoj i crnoj varijanti, dok su obe praćene trećim GunMetal modelom. Urwerk UR-100 Gold Edition je četvrta epizoda u ovoj sagi.

Model sa kućištem prečnika 41mm kreiran je od žutog zlata, odnosno od jednog komada zlata kako objašnjava su-osnivač brenda, Martin Fraj. Površina sata je satenski finiširana, što je referenca slavnom droidu. Kako Fraj kaže: „Naučna fantastika je neiscrpni izvor inspiracije od osnivanja URWERK brenda. Ja sam ljubitelj ovog žanra od svog detinjstva. Moj otac je bio inžinjer i radio je na neverovatnim projektima, uključujući Apollo Lunar Rover. On je bio moj heroj, a ostavio mi je svoju ljubav prema kosmosu i svoje snove“.

Što se samog časovnika tiče, UR-100 sadrži vremenski displej smešten ispod kupolastog safirnog kristala, koji je dizajniran kao omaž istraživanju svemira. Kombinacija rotirajućih satelita prikazuje nam sate i minute, zajedno sa interesantnim setom astronomskih indikacija: rotacijom zemlje na svakih 20 minuta i revoluciju zemlje oko sunca za isto to vreme. Časovnik pokreće 12.01 mehanizam ovog brenda, koji nudi rezervu energije u trajanju od 48 sati. Model je uparen sa crnim aligatorskim kaišem, koji dolazi sa zlatnom kopčom. Urwerk UR-100 Gold Edition ograničen je na 25 komada, a dobio je cenu od oko 60.000 €.