Unikatni Roger Dubuis časovnik od 571.000 dolara

S obzirom na to da će se Watches and Wonders izložba ove godine održati virtuelno zbog pandemije koronavirusa, Roger Dubuis brend predstavio je svoju najnoviju kreaciju online…

Oni su lansirali svoju zvaničnu press objavu i digitalne renderinge modela. Nazvan Excalibur Diabolus In Machina, ovaj časovnik je unikatan, a dobio je ledeno plavi kolorit. Jedinstveni časovnik se u uobičajenom Roger Dubuis stilu pridržava njihove formule dizajna, koristeći kućište od hi-tech materijala, zajedno sa otvorenim brojčanikom i letećim turbijonom. Ipak, glavni akcenat časovnika dolazi u formi komplikacije sa minutnim repetoirom, koji zajedno sa neobičnim dizajnom brojčanika stvara idealni novitet za 2020 Watches and Wonders.

Kućište Excalibur Diabolus In Machina napravljeno je od patentiranog materijala, nazvanog CarTech Micro-Melt BioDur CCMTM. Praktično, to je nemagnetisana kobalt-hrom-molibdenum legura, koja svoj život otpočinje u praškastoj formi koja je kasnije oblikovana u čvrst materijal. Iz časovničarskog brenda kažu da je jedinstveni materijal daleko otporniji na svakodnevno nošenje od nerđajućeg čelika, odnosno da zadržava svoj sjaj čak i nakon nekoliko ogrebotina.

Časovnik pokreće RD107 kaliber, koji ima simetrični raspored sa dva mikro-rotora i turbijonom. Unutrašnjost časovnika je gusto upakovana, zajedno sa otvorenim brojčanikom. Glavni ukras modela je, kao što smo već rekli, njegov minutni repetoir koji je specijalno tjuniran za ovaj model.

Transparentni disk prikazuje nam sate, četvrt sata i minute, a nalazi se odmah iza rimskih brojeva na poziciji 11 sati. Časovnik je uparen sa elegantnim kožnim kaišem koji krasi kopča od titanijuma. Kao što smo već rekli, ovaj model je unikat, a njegova cena iznosi 571.000 dolara.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion