Unikatni i neprocenjivi časovnik za pobednika Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Najizuzetniji događaj u svetu automobila, Concorso d’Eleganza Villa d’Este, vratiće se na scenu u oktobru ove godine, nakon jednogodišnje pauze uslovljene pandemijom korona virusa…

Vintage događaj prvi put je održan 1929.godine, i od tada se održava svake na zapadnoj obali jezera Komo, na severu Italije. Neki od najboljih automobila iz čitavog sveta okupljaju se na ovoj slikovitoj lokaciji, kako bi u njima uživali pravi ljubitelji četvorotočkaša. Svake godine, ovaj događaj dodeljuje Best of Show nagradu jednom automobilu, nakon procene panela stručnjaka, a ona po tradiciji ide sa časovnikom specijalnog izdanja. Za 2021.godinu, dobitnik Best of Show nagrade će dobiti unikatni Lange 1 Time Zone “Como Edition”.

A. Lange & Söhne brend je zvanični sponzor Concorso d’Eleganza Villa d’Este od 2012.godine. Po prvi put nakon deset godina saradnje, pobednički sat će biti edicija specijalnog izdanja 1815 Chronograph modela. Bespoke časovnik dobio je kućište od belog zlata prečnika 40 mm, dok se u njemu nalazi brojčanik od pink zlata i ručno gravirani grb Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Brojčanik sa svojim arapskim brojevima i minutnom skalom koja nas asocira na prugu, predstavlja referencu legendarnim A. Lange & Sohne džepnim satovima.

Časovnik pokreće ručno navijajući Caliber L951.5 sa šezdeset sati rezervne energije. Mehanizam se sastoji od 306 individualnih komponenti koje su predivno ručno finiširane. Poleđina kućišta od safirnog kristala daje nam uvid u veličanstveni mehanizam hronografa. Unikatni časovnik uparen je sa tamnobraon kožnim kaišem. Budući da je ovaj časovnik unikat i da će biti dodeljen kao nagrada najboljem na pomenutom događaju, on dolazi na svet bez cene.