Ulysse Nardin predstavlja nove erotične časovnike

Švajcarski časovničarski brend, Ulysse Nardin, poseduje kolekciju časovnika koja nam je oduvek omiljena...

Njihova nova linija definitivno predstavlja otelotvorenje njihovog motoa i vizije, jer su oni posvećeni uzbuđenju, istraživanju i postojanju. Mnoge časovničarske kompanije su zalepljene za monotone dizajne metalnih brojčanika, a Ulysse Nardin brend je angažovao italijanskog umetnika erotskih stripova, Mila Manaru, kako bi kreirao ručno oslikane brojčanike. Tema je mistična i totalno drugačija od drugih – u pitanju su sirene.

Štaviše, ova tema iza sebe ima posebnu priču, koju takođe obožavamo, inspirisani Manarinim konceptom podvodnih avantura između bajkovite sirene i predivne mlade žene koje se upoznaju i otkrivaju ljubav, svaki od deset časovnika iz ove serije oslikava duo u različitim scenama zagrljaja i senzualnih dodira. Slaveći ljubav i erotiku, jedna priča koja je svakako u fokusu jeste ona u kojoj sirena zavodi ženu, dok ih ajkula posmatra.

Milo Manara je kreirao ove časovnike imajući na umu Ulysse Nardin temu erotike u podvodnom svetu. „Satovi su posvećeni ovoj temi, zbog činjenice da u erotici postoji večnost. To nije linearna priča, već zajednički detalj baziran na vanvremenskoj devojci i sireni“, objašnjava Manara.

Ograničeno izdanje od samo dvadeset časovnika je kreirano po ilustraciji, pri čemu je 10 napravljeno od nerđajućeg čelika, a deset od roze zlata. Čitava kolekcija je ručno izrađena i sadrži 200 modela ukupno.

Časovnike koji mere 40 mm u prečniku pokreće UN-320 samonavijajući mehanizam sa silicijumskom tehnologijom. Poleđina kućišta je dekorisana safirnim kristalom, a svaki časovnik poseduje tamno plavi kožni kaiš.

Sa cenom od 26.900 dolara za verzije od nerđajućeg čelika, odnosno 34.400 za roze zlatne, ova linija je idealan poklon!