Ulysse Nardin ponovo pomera granice mogućeg

Nova ograničena izdanja rade sve, ali se ne zaustavljaju…

U industriji koja je okupirana vintage časovnicima, Ulysse Nardin brend se izdvaja poput prave opozicije. Ovaj brend je zadobio reputaciju zbog proizvodnje naprednih časovnika od 2001.godine, kada su po prvi put predstavili Freak model, bez korone, kazaljki i brojčanika, što je bilo u savršenom skladu sa njihovom pionirskom izradom. Ovaj komad je po prvi put predstavio uvođenje silikona u mehanizam jednog časovnika.

2018.godine, brend je svoju reputaciju preneo na novi nivo Executive Tourbillon Free Wheel modelom, koji izgleda neverovatno, a okarakterisan je komponentama za koje biste na prvi pogled rekli da lebde preko brojčanika. Predstavljen u varijantama od belog i roze zlata, ovaj model je dobio novi život ovog meseca, uz četiri nove iteracije brojčanika, pri čemu je svaka proizvedena u ograničenom izdanju od 18 komada.

“Koncept letećih komponenti iz Free Wheel modela daje nam priliku da se izgramo poleđinom. Ovaj časovnik mora biti uvećan specijalnim alatima kako bi se akcentovale sve njegove osobine, a mi smo koristili specijalne materijale kako bismo kreirali zaista posebni model”.

Svako od četiri lica je radikalno na svoj sopstveni način. Jedan model poseduje brojčanik kreiran od osmijuma, teške, retke i guste vrste platinastog metala koji se nalazi tek u tragovima, i on košta 102.000 dolara. Tamno plavi aventurin, kao proizrna forma kvarca, okarakterisan je inkluzijama koje mu daju svetlucavi izgled, koji krasi drugo izdanje koje košta 99.000 dolara. Treći model poseduje brojčanik dekorisan svetucavom crno obojenom slamkom, koja je nanešena upotrebom tehnike iz 17.veka, i on takođe košta 99.000 dolara, dok je četvrta varijanta dobila brojčanik kreiran od svemirskog materijala nazvanog Carbonium Gold, koji predstavlja kombinaciju aeronautičkih karbonskih vlakana, kompozitne legure i zlatnih čestica. Njegova cena takođe iznosi 99.000 dolara.

Opremljeni UN-176 ručno navijajućim mehanizmom sa silicijumskom tehnologijom, kao omaž eksperimentalnim korenima brenda, ovi modeli imaju rezervu energije u trajanju od sedam dana, a dolaze sa kućištima kreiranim od 18-karatnog belog ili roze zlata, sa prečnicima od 44 mm i kaiševima od crne ili plave alligator kože.