Ulysse Nardin oduševljava svojim novitetima

Švajcarski časovničarski brend među prvima je predstavio svoj novi časovnik, namenjen specijalnom događaju u Ženevi…

Novi Ulysse Nardin Blast je automatski navijajući skeletonizovani časovnik, koji je ponuđen u četiri iteracije, sa silicijumskim letećim turbijonom, koji napravi jednu revoluciju na svakih šezdeset sekundi. Njegova struktura sadrži sasvim novi X simbol, koji je takođe inkorporiran u dizajn Diver X i Skeleton X modela, predstavljenih prošle godine.

Blast model dobio je nekoliko odvažnih novih detalja. Kao prvo, UN-172, koji je u celosti dizajniran i proizveden u radionici ovog brenda, sada sadrži platinasti mikro rotor, smešten na poziciji 12 sati, koji vam daje bolji pogled na “arhitektonske” kosti modela. Pored toga, to je prvi automatski turbijon u Ulysse Nardin Skeleton kolekciji. Kućište u obliku trozupca, koje je provelo godinu dana u razvoju, dolazi sa veličanstveno poliranim stranama trougla.

Sasvim nova kopča je razvijena baš za ovaj model, a biće primenjena i u svim ostalim novitetima. Ona sadrži patentirani sistem sa tri sečiva, što nosiocu sata omogućava da otvori i zatvori obe strane kopče istovremeno.

Četiri varijacije koje su u ponudi uključuju 5N roze zlatni model (54.000 dolara) sa crnim DLC srednjim kućištem i crnom keramičkom bazom, Black Blast (46.000 dolara), sa keramičkim gornjim kućištem i bazom sa crvenom oprugom, White Blast (46.000 dolara) u varijanti od bele keramike i titanijuma, i na kraju, Blue Blast (44.000 dolara), sa sivim titanijumskim kućištem i bazom od plavog titanijuma. Svaka varijanta meri prečnik od 45 mm, ima rezervu energije u trajanju od 72 sata i dostupna je sa aligatorskim, kožnim, somotskim, teksas ili gumenim kaišima.

Sa samo 137 komponenti i 25 dragulja, Ulysse Nardin je uspeo da upakuje dosta kompleksnih detalja u relativno jednostavni časovnik, koji će se sasvim sigurno dopasti kolekcionarima.