Ulysse Nardin Freak neXt – inovacije bez granica

Ulysse Nardin brend skoro je predstavio intrigantni novi koncept časovnika nazvan Freak next…

U pitanju je inovativna mašina za prikaz vremena, koja dolazi kao interesantni nastavak ulaznog Freak modela, koji je predstavljen tokom SIHH 2019 izložbe. Freak next model daje nam uvid u jedinstvenu viziju ovog brenda za budućnost časovničarstva, sa oscilatorom koji je kreiran u celosti od silikona, bez ikakvih balansnih detalja, uz visoku frekvenciju takođe. neXt oscilator dolazi sa četiri silikonska točkića, pri čemu svaki od njih ima mikro sečiva. Svaka dva sečiva su grupisana u trougao, koji vibrira na centralnoj osovini.

Ova operacija se u celosti oslanja na elastičnost silikona, sa sečivima koja se sasvijaju i ispuštaju energiju u konstantnoj meri. Nedostatak frikcije u silikonu označava da neXt oscilator predstavlja oličenje energetske efikasnosti, dajući časovniku rezervu energije od sedamdeset sati, što je za trideset procenata više u odnosu na prethodni model.

Ovaj inovativni časovnik takođe dolazi sa automatskim sistemom za navijanje, koji se zove Grinder, a koristi rotor povezan sa ramom sa četiri navijajuća klika, što takođe povećava efikasnost mehanizma za navijanje.

Što se dizajna tiče, novi Ulysse Nardin Freak neXt dolazi u neverovatnoj beloj boji, sa bazom od SuperLuminove. Mehanizam časovnika smešten je u kućište prečnika 45 mm koje je kreirano od titanijuma i platine. Iako samo koncept za sada, Freak neXt model će verovatno postati deo naše stvarnosti za par meseci.