Ulysse Nardin časovnik inspirisan magmom

Sada kada smo konačno došli do juna i visoke temperature osvajaju gradove, švajcarski brend Ulysse Nardin predstavio je svoj najvreliji sat – Skeleton Magma X.

Kao što ime govori, ovaj časovnik je tematski okrenut vreloj, crvenoj magmi, koja je oslikana upotrebom karbona i crvene smole. Opisan kao časovnik za beskonačne, tople letnje dane, ovaj model je ogoljen tako da sadrži osnovne komponente, veoma je lagan, otporan na ogrebotine i uglađen. Njegovo okruglo kućište prečnika 43 mm kreirano od karbona, upareno je sa crnim kožnim kaišem.

Na skeletonizovanom brojčaniku, X oblik je kreiran sa četiri indeksa, sa unutrašnjim pravougaonikom i rimskim brojevima sa svake strane. Ovaj model opremljen je UN-371 mehanizmom, sa 3 Hz Silicium balansnom oprugom i drugim detaljima. Crveni rimski brojevi obeležavaju pozicije tri i devet sati, dok su svi indeksi i kazaljke premazani Superluminova slojem, kako bi bili čitljivi i u mraku. Model takođe ima i rezervu energije od četiri dana, a njegova cena još uvek nije poznata.