Ultimativni muški časovnik od 118.000 dolara

Ovaj brend se posvetio upotrebi samo onog zlata koje potiče iz etičkih rudnika prošle godine.

Sa svojim elitnim mehanizmom, komplikacijom, métiers detaljima, ultra tankim inžinjeringom i COSC sertifikatom, Chopard L.U.C Flying T Twin model bio bi jako napredan, kada govorimo o kriterijumima finog časovničarstva. Ali, kao šlag na torti se pojavljuje i podatak da je njegovo kućište kreirano od zlata koje potiče iz etičkih rudnika, što je u poslednje vreme postalo jako važno krajnjim kupcima.

Flying T Twin je prvi in-house Chopard leteći turbijon. Mehanizam, L.U.C 96.24-L, baziran je na L.U.C 96.01-L, prvom kalibru ovog brenda, koji predstavlja ultra tanki automatik sa debiljnom od 3.30 mm. Chopard je zadržao vitkost ovog mehanizma, koristeći spušteni mikro rotor umesto velikog centralnog rotora koji bi mehanizmu dodao još jedan sloj, uz eliminisanje gornjeg mosta na turbijonu. Rezultat je časovnik koji poseduje debljinu od samo 7.2 mm, uz prečnik od 40 mm.

Dekoracija sata definitivno poseduje Chopard stil, pa ga lako možemo definisati kao ultimativni muški časovnik. Sa cenom od 118.500 dolara i činjenicom da je ograničen na samo pedeset komada, ovaj model je kreiran po standardnima Ženevskog pečata, što znači da je svaki njegov deo ručno dekorisan ili finiširan. Brojčanik je napravljen od čistog zlata, koje je za razliku od mesinga mekano i lako za graviranje, zbog čega je kreiran motiv košnice, koji ujedno poseduje specijalno simbolično značenje za ovaj brend.

Spojni deo brojčanika dobio je drugi finiš i na njemu se nalaze zlatni markeri, dok je u celosti galvanizovan sivim rutenijumom. Strane i unutrašnje horne su vertikalno brušene, što je u savršenom kontrastu sa gornjim delovima lugova i baze. Poleđina kušta predstavlja nam mostove mehanizma dekorisane tradicionalnim Cotes de Geneve dezenom, dok je mikro-rotor od 22-karatnog zlata graviran.

Reč Twin u nazivu ovog modela odnosi se na dve glavne opruge ovog modela, koje su vertikalno razmeštene i uparene zarad rezerve energije od 65 sati.

Na kraju, moramo još reći da je kućište kreirano od 18-karatnog etičkog roze zlata, koje su Chopard radnici pribavili iz kooperativnih rudnika, koji se pridržavaju čitavog niza ekoloških, bezbednosnih i etičkih standarda.