Ultimativni časovnik za ljubitelje Ratova Zvezda

Svi ljubitelji Ratova Zvezda biće oduševljeni novim primerkom visokog časovničarstva sa malenom Zvezdom smrti u svom središtu…

U pitanju je Star Wars x Kross Studio Ultimate Collector set, koji sadrži veličanstveni Death Star Tourbillon i repliku kontejnera za kiber kristal – filmskog rekvizita koji je viđen u Rogue One: A Star Wars Sotry. Kross Studio je nezavisna švajcarska kompanija, koja je prošle godine debitovala lansiranjem Betmobil stonog sata sa cenom od 29.900 dolara. Death Star Tourbillon nastao je kao delo Marka Tedeskija, jednog od osnivača ovog studija, a sadrži okruglo kućište prečnika 45 mm, koje je kreirano od crnog DLC obloženog titanijuma. Glavni akcenat časovnika je skeletonizovana replika Zvezde smrti, koja igra ulogu turbijonskog kaveza. Kako kažu iz kompanije, “svaka realizacija Zvezde smrti u formu turbijonskog kaveza zahtevala je 260.328 linija koda, što je dovelo do 483 operacije na visokotehnološkim mašinama”.

Časovnik koristi periferalni prikaz vremena koji orbitira oko turbijona, dok su njegove kazaljke kreirane po ugledu na Star Destroyere. Umesto tradicionalne korone, mehanizam sa petodnevnom rezervom energije Death Star Tourbillon modela može se navijati uz pomoć D prstena sa zadnje strane kućišta, koji je ujedno razvio Kross Studio. Za prilagođavanje vremena koristi se taster, koji je graviran Aurebesh pismom. Kolekciju kompletira replika kontejnera za kiber kristal, koja meri 1.2 metra, a sastavlja se od preko 700 komponenti drveta i aluminijuma. U filmu Rogue One: A Star Wars Story, koristi se kao blindirani kontejner za transport kiber kristala, dok replika poseduje devet pregrada koje se mogu koristiti za čuvanje sata, tri seta zamenljivih kaiševa, kiber kristala i drugih kolekcionarskih predmeta. Samo deset ovakvih setova će biti dostupno za kupovinu, sa cenom od 150.000 dolara.