Tom Ford lansira luksuzni časovnik od reciklirane plastike

Plastika obično nije materijal koji bismo povezali sa modernim luksuzom, ali Tom Ford želi da promeni naše razmišljanje…

Slavni američki dizajner, upravo je najavio da će ove jeseni lansirati prvi luksuzni časovnik napravljen u celosti od reciklirane plastike iz okeana. Švajcarski časovnik, koji će biti poznat po imenu Tom Ford Ocean Plastic Timepiece, pokušaće da se izbori sa problemom zagađenosti plastikom, uz pomoć višestranog pristupa. Sam časovnik je napravljen od plastičnog otpada koji je izvađen iz okeana uz pomoć karbonski-neutralnog transporta, a potom skladišten u Švajcarskoj. Povrh svega toga, prateće pakovanje će biti u potpunosti podložno reciklaži takođe.

Svaki eco-friendly časovnik će trajno ukloniti plastiku koja ekvivalent 35 plastičnih flaša iz svetskih okeana, u koje se izbaci oko osam miliona tona plastičnog otpada svake godine. Ta redukcija postaje još impresivnija kada se posmatra na skali. Za svakih 1.000 časovnika koji se proizvedu i prodaju. 245 kilograma plastičnog otpada neće dospeti u okean i prenatrpane deponije.

“Po mom mišljenju, etički luksuz je najbolja vrsta luksuza. Neverovatno je privlačno znati da ne samo da nosite kvalitetan proizvod, već samo njegovim posedovanjem, direktno utičete na poboljšanje stanja naše planete”, izjavio je slavni dizajner.

Tom Ford Timepieces, koji su prvi put debitovali na modnoj pisti u februaru 2018.godine, ponovo su se udružili sa Bedrock Manufacturing Company na kreiranju ovog novog modela. Detalji njegovog dizajna biće otkriveni nešto kasnije ove godine, ali je očekivano da će sadržati sve luksuzne detalje koji su sinonim za ovaj brend.

Za sada, znamo da će cena ovog modela biti 995 dolara, a da će za kupovinu biti dostupan u Tom Ford buticima širom sveta i online, od novembra ove godine.