TAG Heuer predstavlja novu kolekciju inspirisanu tradicijom

Novi TAG Heuer Carrera Chronograph modeli postižu idealni balans napredne časovničarske tehnologije i beskompromisne prefinjenosti, uz sve vrhunske hronološke inovacije…

Kako bi obeležili 160.godišnjicu brenda ove godine, TAG Heuer Carrera kolekcija časovnika poželela je dobrodošlicu još jednom dodatku – ovoga puta, ikonični hronograf poseduje elegantni dizajn koji nas asocira na istorijske modele sa dodatkom moderne privlačnosti. Ova četiri hronografa imaju prefinjeni i moderni izgled inspirisan čistim stilom, koji je TAG Heuer Carrera kolekciju učinio ikoničnom.

Savremena elegancija inspirisana originalnim TAG Heuer Carrera modelom

Prefinjenost ovog reinterpretiranog TAG Heuer Carrera potiče od njegove uglađene baze od nerđajućeg čelika, koja je dizajnirana bez tahimetarske skale, kako bi se celokupna estetika zadržala u linijama nezaboravnog srebrnog brojčanika Heuer Carrera koji je originalno lansiran 1063.godine. Veličanstveni časovnik prečnika 42 mm zadržava svoju hronografsku funkcionalnost uz dva dugmeta i podbrojčanika. Dostupan u opalinski crnoj ili brušenoj plavoj verziji, antracitnoj ili srebrnoj, brojčanik je dobio azurage podbrojčanike na pozicijama tri i devet sati, kao i brojač sekundi na poziciji 6 sati, iznad diskretnog prikaza datuma. Žila kucavica ovog vanvremenskog TAG Heuer Carrera modela je Calibre Heuer 02 mehanizam.

Modeli sa crnim i plavim brojčanicima predstavljeni su na uglađenoj narukvici od nerđajućeg čelika. Uglovi spoljnih i unutrašnjih karika su zaobljeni zarad fluidnijeg izgleda, dok je sama narukvica dosta tanja kako bi poboljšala komfor nošenja. Dvobojna verzija sa srebrno i roze-zlatno obojenim kazaljkama, kao i model sa tamnim antracitnim brojčanikom, upareni su sa zgodnim braon kožnim kaišem. Safirna poleđina kućišta daje vam priliku da se zagledate u inovativni mehanizam, koji je učinjen još ekskluzivnijim zahvaljujući roze-zlatnim detaljima.

Izuzetne performanse zahvaljujući Calibre Heuer 02 mehanizmu

TAG Heuer carrera linija oduvek je sadržala najnapredniju tehnologiju brenda. Redizajnirani modeli su kao svoje srce dobili Calibre Heuer 02 mehanizam, koji je vidljiv kroz prozirnu poleđinu kućišta. Prefinjena inovacija časovničarske kuće je u celosti proizvedena u švajcarskoj radionici brenda. Mehanizam se sastoji od 168 komponenti, dok dolazi sa rezervom energije u trajanju od impresivnih 80 sati.

Istorija nedvosmislene elegancije

Nekadašnji CEO TAG Heuer brenda, Džek Hojer, posvetio se intenzivnoj studiji industrijskog dizajna, što je umnogome uticalo na DNK njegove najvoljenije kolekcije, te je oblikovalo dizajn i konstrukciju TAG Heuer Carrera modela od 1963.godine. Sa ovim novim, reinterpretiranim modelima, fluidni i elegantni detalji koji su probudili njegovo interesovanje pre više decenija, evidentniji su nego ikad. Čista trodimenzionalnost originalnog brojčanika sa tri podbrojčanika čine ga lakim ta čitanje i istovremeno pionirskim u isto vreme, što je takođe predstavljeno kao eho na novim modelima. Drugi detalji, poput apliciranih indeksa koji prate dizajn čitavog sata, privlače vaš pogled na vreme, naglašavajući još jednu oblast koja je inspirisala TAG Heuer Carrera liniju: moto trke.

Rođeni na moto-trkama, ali podjednako pogodni za formalne događaje, novi TAG Heuer Carrera modeli odišu čistom elegancijom i ostavljaju impresivan utisak iza sebe. Oni ne služe samo kao omaž korenima ove kolekcije, već takođe demonstriraju ekspertizu ovog brenda, kada se radi o kombinovanju prefinjenosti u dizajnu i časovničarstvu.