TAG Heuer lansira novo izdanje u čast Indi 500

Luksuzni časovničarski brend predstavio je novo specijalno izdanje Formula 1 modela, u čast “Najvećem spektaklu u svetu trkanja” i kao proslavu 160 godina revolucionarnih časovničarskih dostignuća u svetu motosporta…

Kao bi proslavili 16 godina na poziciji Zvaničnog Merača Vremena NTT INDYCAR SERIES i 104. Indianapolis 500 trku, TAG Heuer brend predstavio je časovnik specijalnog izdanja koji je omaž dugotrajnom partnerstvu premijer ligi sveta trkanja u Severnoj Americi. Poznata kao jedna od najstarijih automobilskih trka na svetu i kao deo slavne “Trostruke krune”, Indy 500 je 500 milja dugačka trka koja se održava u Indijani i jedan je od najgledanijih sportskih događaja ovog tipa u čitavom svetu.

Dizajniran u saradnji sa INDYCAR timom, Formula 1 Indy 500 2020 Special Edition hronograf sa prečnikom od 43 mm, predstavlja strast slavnog brenda kada se radi o intenzivnom, sportskom trkanju, uz pomoć bogatih, primamljivih crvenih akcenata, uključujući i motiv cigle na brojčaniku, koji je omaž nadimku slavnog trkališta, “The Brickyard” i njihovoj istoriji.

Indy 500 logo prikazan je na podbrojčaniku smeštenom na poziciji 6 sati, sa Indy 500 graviranim u crvenoj boji na keramičkoj bazi. Detaljno kreirani crni brojčanik akcentuje izazovnu, sportsku estetiku ovog modela, a kompletiran je sa tri dezenirana podbrojčanika – jedan se nalazi na poziciji 3 sata i predstavlja indikator sekundi, drugi je na poziciji šest sati i igra ulogu brojača hronografa, dok se treći nalazi na poziciji 9 sati i predstavlja hronografski brojač minuta, sa prikazom datuma na poziciji četiri sata.

Kvarcni hronograf dolazi sa istrajnim crnim, gumenim kaišem, koji će se lako uklopiti sa trkačkim odelom, dok je takođe vodootporan do dubine od 200 metara i izuzetno je otporan na šokove i udarce. Moramo takođe naglasiti činjenicu da je ovaj model ograničen na samo 1.500 jedinica, dok je već viđen oko ručnog zgloba Aleksandera Rosija.

2020.godina obeležava i 160. godišnjicu avangardnog TAG Heuer časovničarstva i njihovih revolucionarnih noviteta. Slavni brend nastavlja da stvara veličanstvene inovacije i menja našu percepciju vremena sa apsolutnom preciznošću, baš kao što je to radio Džek Hojer davno prošlih dana.