TAG Heuer Carrera dobio sertifikat Tete de Vipere

Prvi TAG Heuer hronograf koji je sertifikovan "Tête de Vipère” oznakom je TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Chronometer, a predstavljen je u ograničenoj seriji od samo 155 primeraka, povodom obeležavanja 55 godina postojanja Carrera  kolekcije.

Od 1897. godine  Observatory of Besançon u Francuskoj, sertifikuje  časovnike oznakom “Glava zmije” ili kako na fancuskom to zvuči “Tête de Vipère”.

Ovaj žig dobijaju kao znak vrhunske izvrsnosti i ekskluzivnosti samo određeni časovnici koji poseduju visok metrološki kvalitet, a od 2008. godine ovaj sertifikat i njihov amblem dobilo je samo 300 časovnika, kao garanciju za izvrsnost i ultimativnu preciznost.

Precizna ocena ima važno mesto među osnivačkim vrednostima koje je utvrdio Loren Ferije, sin i unuk osnivača časovničarskog brenda Laurent Ferrier,važna figura brenda koji i nosi njegovo ime. Nakon što su u potpunosti napravljeni u Ženevi, satovi slavnih brendova zaustavljaju se u Francuskoj, u Astronomskom opservatorijumu u Bezansonu.

 

Ova državna institucija je gotovo stotinu godina bila autoritet u oblasti merenja vremena – gde Loren Ferije potvrđuje potpuno obrađene mehaničke mehanizme. Njihova pouzdanost i iznad svega njihova regularnost se propisno testiraju 16 uzastopnih dana, na pet pozicija i na tri različite temperature. Uspešno polaganje ovih ispitivanja dobija zvanični naziv "hronometar".

TAG Heuer je želeo ekskluzivni i autentični znak koji garantuje neprevaziđenu preciznost na svom novom TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon hronometru povodom 55. godišnjice kolekcije TAG Heuer Carrera.

Ova nova, savremena verzija predstavlja dve najfascinantnije komplikacije tradicionalnog časovničarstva - prelepi turbijon i hronograf, proizveden i razvijen u okviru fabrike TAG Heuer, sa sertifikatom "Tête de Vipère".

Mehanizam sata skriven je u tamno plavom keramičkom kućištu ukrašenom koronom i rogovima od keramike.

Očaravajuća boja takođe je dodata na telo mehanizma i burence. Kao svedočanstvo premijum švajcarskog časovničartsva, završne obrade su polirane, brušene i mikro-balastirane za elegantan i moderan rezultat. Vidljiv kroz safirno staklo na dnu kutije nalazi se žig "Tête de Vipère" koji je utisnut na most.

Više od znaka kvaliteta i preciznosti, ovaj pečat označava tehnički standard stručnjaka koji čine savršenstvo.Sportski i žestok baš kao i cela TAG Heuer Carrera kolekcija, sat je upotpunjen gumenim kaišom sa crnom aligatorskom kožom prošivenom teget štepom.

Simbol performansi i visokokvalitetne proizvodne stručnosti, sertifikat “Tête de Vipère”, tamno plavog TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon hronometra, još jednom predstavlja izvrsnost avangardnog TAG Heuer brenda.

Foto TAG Heuer