TAG Heuer CARRERA Calibre HEUER 01

Novo kućište, nova konstrukcija, novi dizajn i novi kalibar simbolizuju TAG Heuer Carrera - Heuer 01. Proizvedeni hronograf, simbolično je imenovan Heuer 01 u čast osnivača, Eduarda Hojera, a oznaka 01 predstavlja značajan napredak u časovničaskoj industriji razvojem i usvršavanjem kalibra 1887, na kojem je zasnovana okosnica ovog modela.


Njegov izuzetno jednostavni novi dizajn otkriva nam kontrole hronografa i otvoreni disk sa datumom na licu sata. Na poleđini, crveno akcentovani deo mehanizma, koji je veoma smelo vizuelno sidro čitavog dizajna, u kombinaciji sa skeletonizovanim mostom hronografa i crnim oscilirajućim tegom, jednostavno zahteva od nas da usmerimo svoju pažnju prema mehanizmu.

Poseduje novu generaciju kućišta, napravljeno od lakog titanijuma, za veću otpornost na udarce - potpuno je drugačije konstruisano sa čak 12 različitih modularnih komponenti. Maska sata je takođe od crnog titanijuma, a kada je reč o brojčaniku u pitanju je crni skeletonizovani dizajn, sa ručno postavljenim, fino brušenim i poliranim indeksima sata, prečnika 45 mm. Vodootporan je do 100 m dubine.

Dizajn pruža veliki spektar mogućnosti sa beskonačnom kombinacijom materijala, boja i završne obrade. Sat je kompletiran je sa kaišem od perforirane crne gume, koja mu pruža jedinstven stilski, ali sportski look koji odlikuje sve TAG Heuer satove. Ipak, stil ovog sata je obnovljen, zahvaljujući njegovoj transparentnosti i efektu dubine koji pruža sa obe strane.

Na kraju, Tag Heuer Carrera-Heuer 01 je simbol kontinuiranog istraživanja i kreativnosti od strane ovog avangardnog brenda još od osnivanja, daleke 1860. godine. TAG Heuer iskreno teži ka tome da tako i ostane, jer ova kompanija investira svoju snagu i resurse kako bi osigurala da duh avangarde zadrži u filozofiji i kulturi brenda.