TAG Heuer Carrera Calibre 5 sa brojčanikom od kafe

Spajajući se zarad svoje druge saradnje, Bamford Watch Department i Badgerworks, ponovo su odabrali TAG Heuer Carrera model kao svoje platno...

Ovog puta, udaljili su se od svoje prethodne upotrebe Fordite kako bi uposlili još više neočekivani materijal za stvaranje brojčanika: mlevenu kafu. Organski materijal dobijen je od geteburškog Cafe Da Matteo, renomirane kafeterije u Švedskoj, a potom je korišćen za proizvodnju praznih brojčanika koji su ručno finiširani pre same konstrukcije. Sat je sam po sebi dobio formu TAG Heuer Carrera Calibre 5, noseći u sebi Sellita bazirani automatski mehanizam u kućištu od nerđajućeg čelika prečnika 41 mm, koje je dobilo nežnu svetlo sivu oblogu od titanijuma.

„Neverovatno je raditi sa Džejmsom Tompsonom iz Black Badger brenda na našoj drugoj saradnji. Oduvek sam želeo da kreiram predivni tropski brojčanik, ali na moderni način i mislim da ovaj model kreiran od reciklirane kafe ima autentične vibracije. Savršeno se uklapa sa Carrera časovnikom“, izjavio je Džordž  Bamford, osnivač BWD.

Džejk Tompson je potom dodao: „Za mene, ovo je prirodni progres BWD Badgerworks projekta. Na isti način na koji smo prethodno koristili Fordite materijal, ovog puta smo istraživali nešto što je generalno izvan realma tradicionalnog časovničarstva. Nekoliko materijala je poznato po svom izgledu i iskustvu kao kafa. Na njenoj osnovi se grade ekonomije, zbog nje se vode ratovi i uvek je prisutna u istoriji. Više od 2 milijarde šolja kafe se svakodnevno popije na našoj planeti“.

Specijalno izdanje BWD x Badgerworks TAG Heuer Carrera Calibre 5 sa Tropical Coffee Dial brojčanikom moći će da se kupi putem Bamford Watch Department online prodavnice, sa samo dvadeset dostupnih jedinica, koje su dobile cenu od 6.737 dolara.