Svi fanovi Formule 1 će obožavati nove IWC časovnike

Hronograf i perpetualni kalendar posvećeni su IWC trkačkom partneru, Mercedes-AMG Petronas Motorsport…

Najnoviji IWC komadi su časovničarski ekvivalenti kombinovane metafore. Kao deo Big Pilot asortimana slavnog švajcarskog brenda, oni su kreirani kao ograničena izdanja avijator modela, a posvećeni su Mercedes-AMG Petronas Motorsport timu, koji je tvorac Formula 1 automobila i šestostruki svetski šampion, koji IWC podržava od 2013.godine.

Poput većine časovničarski brendova koji podržavaju automobilske sportove, IWC naglašava sličnosti između auto trka i luksuznog časovničarstva. “I visoko časovničarstvo i moto sportovi se oslanjaju na high-tech materijale, inžinjering svetske klase, ultimativne performanse i konstantne inovacije”, kako stoji na sajtu slavnog brenda.

Njihova specijalna izdanja, nalaze se u mat crnim kućištima od keramike, noseći brojčanike od karbona – kao što i sami možete zaključiti, upravo ti materijali krase premijum modele Mercedes-AMG F1.

Oba časovnika – hronograf i perpetualni kalendar, sadrže intrigantne akcente smaragdno zelene boje, evocirajući na timske boje Petronasa. Pilot’s Watch Chronograph Edition “Mercedes-AMG Petronas Motorsport” opremljen je IWC 89361 mehanizmom, koji prikazuje zaustavne sate i minute na podbrojčaniku pozicioniranom na polju 12 sati, a uz to poseduje i flyback funkciju. Što se estetike tiče, kućište prečnika 44.5 mm je poprilično tradicionalno – Petronas zelene boje na podbrojčaniku za sekunde na poziciji 6 sati, krase i šavove crnog kaiša napravljenog od kože.

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition “Mercedes-AMG Petronas Motorsport” model je znatno življi: sa prečnikom od 46.5 mm, ovaj model sadrži kazaljke, arapske brojeve, markere i inskripcije kreirane smaragdno zelenom Petronas bojom. Njegov raspored baziran je na legendarnom modulu perpetualnog kalendara, koji je glavni časovničar, Kurt Klaus razvio za IWC 1985.godine.

Hronograf (15.600 dolara) i perpetualni kalendar (38.000 dolara), ograničeni su na 50, odnosno 10 komada, a mogu se kupiti u IWC buticima širom sveta.