Starinska umetnost u modernom izdanju

Van Cleef & Arpels brend pokazuje nam da veličanstveni juvelirski sat može imati mnogo toga da ponudi pored dijamanata ili mehaničke kompleksnosti…

Njihov Frivole Secrete model, koji je dobio nagradu na Grand Prix u Ženevi, očaraće vas svojom lepotom i maštovitošću. Zapravo, možemo slobodno reći da je mašta raison d’etre čitavih njihovih kolekcija, pronalazeći svoje mesto u svakom modelu. Frivole kolekcija definitivno očarava svojom gracioznošću, dok je njeno samo ime doza preko potrebne provokativnosti, a časovnik o kom ovog puta pričamo, daje sve od sebe da izbegne izgled standardnog ručnog sata.

Tajni časovnici su merači vremena koji svoje indikacije otkucavanja sekundi, minuta i sati skrivaju od očiglednih radoznalih pogleda, stidljivo ih deleći samo sa svojim nosiocima. U sada davno prošlim vremenima, gledanje na sat u društvu smatralo se nekulturnim – zapravo, samo su ljudi koji su morali da rade religiozno pratili protok vremena. Dame tog društva definitivno nisu imale realnu potrebu za nošenjem časovnika, pa su juveliri i horolozi postali vrlo stručni u stvaranju malenih umetničkih dela, koje će krišom svaku od njih podsetiti na zakazani sastanak na koji moraju krenuti.

Iako su ta vremena davno prošla, i mnogima od nas je drago zbog toga, tajni časovnici su uspeli da opstanu i prežive, izdižući se iz pepela poput pravog feniksa. Zapravo, uspeli su da nadžive nekada moći džepni sat. Lepota Frivole Secrete Watch modela definitivno ostavlja utisak, skrivajući svoju funkciju na prvi pogled. Njegov delikatni cvetni motiv označava ga kao deo Frivole kolekcije, baš kao što to čine uglačane latice kreirane od žutog zlata – baš kao što časovnik skriva svoj brojčanik ukrašen dijamantskim paveom buketom zlatnog cveća, on skriva i činjenicu da je poliranje svake srcolike latice urađeno ručno.

Časovnik meri 31 mm u prečniku, što je sasvim dovoljno skromno. Osim toga, on se ne nosi kao pravi časovnik, već poput narukvice bez ikakve kopče. Jedno je sigurno, svojom lepotom, ovaj model apsolutno impresionira!