Spremni za avanturu? Računajte na O-BOY vrhunski satelitski sat za spasavanje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by O-BOY (@o.boy.watch)

Dobijanje dobrog signala danas je mnogo lakše nego ranije. Uprkos tome, postoje udaljena područja u kojima komunikacija postaje teška. Srećom, O-Boy je tu da vam pruži mir.

Bez obzira gde lutate – od okeana do pustinja – O-BOY osigurava da je pomoć udaljena samo na jedan klik. Ovaj sat može da šalje signale putem satelita, a da ne mora nužno imati bežičnu internet mrežu.

Ovaj časovnik je otkriće Danca Hadrijena Dorčija, koji je doživeo nesreću koja ga je naterala da shvati koliko je važno imati mogućnost traženja pomoći sa bilo kog mesta bez korišćenja interneta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by O-BOY (@o.boy.watch)

Dok je surfovao na dasci na Zelenortskim ostrvima, slomio je peraju sa daske i nije mogao da se vrati na obalu jer je bio previše daleko na pučini. U trenucima anksioznosti i straha kroz koje je prolazio, mislio je da bi sat koji bi slao signale pomoći, ali bez zavisnosti od interneta, bio koristan.

Kada se njegova avantura privela kraju – pošto ga je pokupio čamac u prolazu – počeo je da dizajnira spasilački sat koji bi mogao da bude spas u sličnim teškim situacijama.

Ovaj model spolja izgleda kao običan sat i ima mali digitalni displej. Vodootporan i napravljen od izdržljive gume da izdrži udare i teške uslove, O-Boy ima veliko narandžasto dugme sa strane koje, kada se pritisne određeni broj puta, šalje SOS signale preko satelita.

Pritiskom na njega pet puta aktivira se GetMe sistem, koji šalje unapred definisanu poruku i vaše GPS koordinate vašim ličnim kontaktima.

Ako ste povređeni, moraćete da ga pritisnete 8 puta, pošto je aktivirana RescueMe funkcija, koja šalje poziv u pomoć najbližoj stanici za hitne slučajeve dok je vaša lokacija poznata preko GPS-a. Konačno, ako ga držite pritisnutim 10 sekundi od početka vaše avanture, on šalje ažuriranja i poruke vašim kontaktima u intervalima od 5, 20 ili 60 minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by O-BOY (@o.boy.watch)

Dakle, ne morate da kažete „O-Boy“…

O-Boy sat košta oko 405 dolara, iako je potrebna godišnja pretplata od 199 dolara da bi se aktivirale njegove funkcije. Trenutno je dostupan preko originalne stranice za finansiranje ideja, KickStarter, i mogao bi biti od koristi ako se izgubite u pustinji, u opasnosti ste na moru ili povređeni u izolovanoj šumi.

Što se tiče njegovog imena, tvorac je napomenuo da ga je inspirisalo njegovo stalno izgovaranje "O-Boy", dok je vreme prolazilo u talasima, a da ga niko nije pronašao...

Luxury Experience