Speedmaster Dark Side of the Moon: OMEGA odaje počast Apolu 8

U analima istraživanja svemira, 1968. ostaje ključna godina jer je čovečanstvo svedočilo istorijskom trenutku kada je Apolo 8 krenuo na prvi let u orbitu Meseca.

Među alatima koji su pratili svakog astronauta u ovoj revolucionarnoj misiji bio je ikonični OMEGA Speedmaster – sat koji je igrao integralnu ulogu tokom NASA lunarne kampanje. OMEGA odaje počast ovom istorijskom podvigu uvođenjem Speedmaster Dark Side of the Moon, čuda moderne tehnologije i majstorske izrade.

OMEGA je prvi put predstavio Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 2018. godine, u znak sećanja na 50. godišnjicu misije Apolo 8. Sada se brend vraća svojim korenima u časovničarstvu, podižući dizajn sa poboljšanim detaljima i prefinjenošću.

U srcu ovog časovnika je kalibar 3869, koji ima laserski abliran mesečev reljef na zacrnjenoj glavnoj ploči i mostovima. Mehanizam odražava dualnu prirodu Meseca - prednja strana brojčanika predstavlja površinu Meseca kako se vidi sa Zemlje, a zadnja otkriva misterioznu tamnu stranu koju vide samo astronauti. Lasersko graviranje i kontrastne površine poboljšavaju definiciju Meseca, stvarajući zadivljujući vizuelni uticaj.

Kalibar 3869 sa ručnim navijanjem dostiže standard Co-Axial Master Chronomete, postavljajući nova merila za preciznost, hronometrijske performanse i magnetnu otpornost u švajcarskoj industriji satova.

Uvid u mehanizam ukrašen Mesecom pruža se kroz skeletonizovani brojčanik koji je napravljen od crnog eloksiranog aluminijuma. Kućište od 44,25 mm i polirana maska su pedantno napravljeni od odvojenih delova crne keramike, sa skalom tahimetra ispunjenom svetlo belim „Grand Feu“ emajlom.

Za dodavanje boje na satu je zadužena lakirana žuta centralna sekundara hronografa, koja proširuje svoju živost na perforirani kaiš napravljen od crne gume sa žutom unutrašnjošću.

Patentirana kazaljka sa malim sekundama na poziciji 9 sati odaje počast NASA raketi Saturn V, napravljenoj od titanijuma stepena 5 sa ​​3D strukturom koja se postiže laserskim okretanjem i živim bojama primenjenim korišćenjem belog laka, ablacije i laserskog zatamnjivanja. Na poleđini kućišta nalaze se gravure, uključujući dirljive reči „VIDEĆEMO SE NA DRUGOJ STRANI“ – poslednja komunikacija pilota komandnog modula Džima Lovela neposredno pre nego što je Apolo 8 prvi put nestao na suprotnoj strani Meseca.

Luxury Experience