Sparkling Blast - veličanstveni novitet Ulysse Nardin brenda

Nakon što su predstavili The Blast, ručni časovnik sa automatskim turbijonom sa odvažnim skeletonizovanim dizajnom, Ulysse Nardin okupira svu našu pažnju novitetom nazvanim The Sparkling Blast...

Dekorisan sa 211 dijamanata, sečenih u 85 različitih geometrijskih komada, ovaj časovnik je kreiran tako da nas asocira na polomljeno ogledalo i moramo priznati da je zaista spektakularan. Svaki dijamant je nevidljivo postavljen, bez baze i držača. Ova neverovatno zahtevna tehnika, koja zahteva vezivanje dijamanta sa donje strane, maksimalno koristi svetlosnu refleksiju. Drago kamenje deluje kao da lebdi unutar baze, kao i povrh Ulysse Nardin čuvenom X, koje se pojavljuje na brojčaniku.

Sparkling Blast ipak nije samo lep. Redizajnirani UN-172 mehanizam je opremljen platinastim mikro-rotorom smeštenim na poziciji 12 sati, za koji se brend po prvi put odlučio, umesto korišćenja tradicionalnog rotora u obliku polumeseca. Model je takođe dobio trodnevnu rezervu energije i automatski leteći turbijon sa frekvencijom od 2.5 Hz.

Dostupan u dve verzije, pri čemu je jedna okarakterisana belim zlatom i belim gumenim kaišem, a druga belim zlatom i tamnoplavim kožnim kaišem, ovaj model će biti proizveden u šest iteracija, sa cenom od 410.000 dolara.