Silvester Stalone rasprodaje svoje časovnike

Časovnik za koji mnogi tvrde da je samostalno proslavio Panerai u globalno popularni brend, uskoro će se naći na aukciji...

Panerai PAM5218-201 u verziji od čelika (vredan između 40.000 i 80.000 dolara) naći će se na Phillips aukciji tokom njujorškog Racing Pulse događaja, 12.decembra. Ovaj događaj će kolekcionarima dati priliku da svoje vredne kolekcije upotpune brojnim modelima koje su posedovale slavne ličnosti, kao što su Stiv Mekvin i Pol Njuman, Bono, Kevin O’Liri i Gaj Laliberte. Panerai model Silvestera Stalonea, jedini je koji je uspeo da čitav jedan brend popularizuje na globalnom nivou.

Kada je heroj akcionih filmova poneo ovaj časovnik na svom ručnom zglobu u filmu Daylight, Panerai je tek tri godine svoje modele prodavao civilima, budući da je prethodno proizvodio časovničarsku opremu za italijansku i egipatsku mornaricu. 1993.godine, kompanija je lansirala kolekciju limitirane edicije od samo 677 Luminor 5218s javno, a modeli su bili inspirisani vojnim kreacijama sa njihovim potpisom. Italijanski časovničarski brend, sada baziran u Švajcarskoj, bio je sasvim nepoznat, pa je njihova prodaja bila zaista ograničena.

Upravo tu Silvester Stalone stupa na scenu. Kako on kaže, njegov časovnik je otišao „do pakla i natrag“ tokom snimanja filma, ali je prema tvrdnjama aukcijske kuće koja je zadužena za njegovu prodaju i dalje u veličanstvenom stanju. Časovnik nikada nije bio restauriran niti popravljan, pa se na njemu mogu videti tragovi nošenja, što će mnogi ljubitelji slavnog glumca sa oduševljenjem prihvatiti.

Kako Stalone kaže, on je ovaj brend otkrio u butiku u Italiji, ali neki dežurni kritičari tvrde da je bio plaćen od strane brenda da nosi taj časovnik. Ipak, pravim ljubiteljima to nikako neće biti bitno, jer časovnik dolazi direktno iz Staloneovog sefa na aukciju.

Stalone je takođe odlučio da se oprosti od četiri svoja Richard Mille časovnika, uključujući RM025-01 Tourbillon Chronograph Adventure koji je dizajnirao zajedno sa brendom, kao omaž njegovom voljenom liku – Rambu. Prema navodima, procenjeno je da će časovnik dostići cenu između 250.000 i 500.000 dolara, dok je originalno bi u prodaji za skoro milion dolara i predstavlja jedan od najkomplikovanijih sa potpisom ovog brenda.

Takođe, u ponudi će biti i Richard Mille RM032-TI nošen u filmu The Expendables 3 ($60,000 do $120,000) zajedno sa RM052-01 Tourbillon Skull TZP Nano-Ceramic ($350,000 do $700,000) i RM059-01 Yohan Blake “Beast” Tourbillon ($300,000 do $600,000). Svaki časovnik će doći sa originalno potpisanom porukom Stalonea, koja će služiti kao dokaz njihovog prvobitnog vlasništva.