Silvester Stalone prodaje retki Patek Philippe Grandmaster Chime sat potencijalno za preko 8 miliona dolara

Legendarni holivudski glumac Silvester Stalone prodaje kolekciju od jedanaest luksuznih časovnika za koje se veruje da vrede najmanje 6 miliona dolara na aukciji Sotheby's koja će biti održana u Njujorku sledećeg meseca...

Iako su svi visokocenjeni časovnici koji idu na aukciju izuzetno retki i veoma poželjni, vrhunac kolekcije je Staloneov Patek Philippe Reference 6300G-010 Grandmaster Chime. Iako je akciona ikona dugo bila kolekcionar i poznavaoc Patek satova, javnost nije znala da Stalone poseduje Grandmaster Chime. Ovo je prvi put da se Grandmaster Chime pojavljuje na komercijalnoj aukciji. Godine 2019, jedinstvena verzija sata od čelika prodata je za neverovatnih 31 milion dolara na dobrotvornoj aukciji Only Watch, postavljajući novi rekord. Slaj je sat stekao 2021. Godine za 2,5 miliona dolara, nikada nije nošen i još uvek je sačuvan u originalnoj plastičnoj ambalaži, što dodatno povećava njegovu vrednost.

Poreklo sata seže do Grandmaster Chime Ref. 5175, koji je predstavljen kao ograničeno izdanje 2014. godine kako bi se proslavila 175. godišnjica Patek Philippe brenda. Dve godine kasnije dodat je u stalnu kolekciju Patek brenda pod novom referencom - 6300. Aukcijska kuća navodi da se naširoko smatra "svetim gralom" među ljubiteljima satova. Sa najmanje 20 komplikacija, Grandmaster Chime je najkomplikovaniji model koji je Patek Philippe ikada napravio. Lista komplikacija uključuje velike i male sonerije, minutni repetitor, alarm sa zvukom vremena, repetitor datuma, drugu vremensku zonu sa indikatorom dana i noći, prikaz načina rada zvonjenja, prikaz izolatora zvonjenja, indikator uključenosti/isključenosti alarma, indikator pozicije krune i indikatore rezerve snage za mehanizam i zvonjenje. Časovnik je dizajniran sa dva lica: jedno fokusirano na merenje vremena i soneriju, dok je drugo posvećeno perpetualnom kalendaru. Razvoj, proizvodnja i sklapanje sata trajali su neverovatnih 100.000 sati.

Stalone je objavio video na YouTube platformi u saradnji sa Sotheby's u kojem govori o satovima koji će biti ponuđeni na aukciji 5. juna. Holivudski glumac tvrdi da je Grandmaster Chime mogao da stekne samo nakon što je lično apelovao i pisao pisma upravnom odboru Pateka Philippe brenda. Nazivajući ga "delom umetnosti" na nivou Moneove slike, Stalone kaže da je imao "pravi osećaj postignuća posedujući ga". Što se tiče razloga zbog kojeg se odlučio da se rastane sa svojom dragocenom strašću, Slaj kaže: "Nisam hteo da ga zadržim zauvek, to jednostavno nije moja ličnost. Volim da uživam u stvarima, a zatim ih volim da delim." Prema Sotheby's, procenjuje se da će Grandmaster Chime biti prodan između 2,5 i 5 miliona dolara. Međutim, ne bismo se iznenadili ako konačna prodajna cena premaši 8 miliona dolara.

Sat je isporučen sa kutijom za prezentaciju graviranom Staloneovim imenom i knjigom Grandmaster Chime sa njegovim imenom na naslovnoj i unutrašnjoj strani. Pored toga, tu je i sertifikat o poreklu koji potvrđuje Stalonea kao originalnog kupca, literatura o proizvodu u velikom kožnom portfoliju, knjiga kolekcije, putna torbica, manžetne, USB drajv, zapečaćeni podesivi štap, etiketa, Apple iPad sa kožnom futrolom Patek Philippe, adapter, punjač i Apple slušalice sa futrolom Patek Philippe.

Luxury Experience