Savršeno ženstveni Richard Mille časovnik

Richard Mille brend predstavlja RM 07-02 Automatic Winding Sapphire, ultra ženstveni časovnik kreiran od obojenog safira…

Nakon neverovatnoh uspeha njihovih časovnika od keramike i Carbon TPT® dekorisanih dragim kamenjem, Richard Mille sada predstavlja kućište kreirano od obojenog safira, koje je dekorisano dijamantima. Oblikovano od jednog bloka safira, kućište ovog modela dobilo je elegantni tonneau oblik. Zahvaljujući svojoj neverovatnoj tvrdoći, safir je materijal koji se neverovatno teško obrađuje, dok je njegovo finiširanje i dekorisanje dijamantima takođe zaista zahtevno. Ipak, slavni brend je uspeo u obe ove misije, zahvaljujući neverovatnoj ekspertizi u polju rada sa inovativnim materijalima, tehničkom znanju i beskompromisnim kontrolama kvaliteta.

Časovnik u sebi sadrži automatski mehanizam, Calibre CRMA5 kreiran od 18-karatnog crvenog ili belog zlata, dekorisan sa stotinama dijamanata. Skeletonizovani mehanizam dolazi u varijanti od mikropeskiranog belog zlata u zelenim i plavim verzijama, odnosno crvenog zlata u pink i braon opcijama. Baza i mostovi ovog mehanizma su napravljeni od crvenog ili belog zlata, koje je obrađeno rukom.

Baza je dekorisana stotinama dijamanata, što je postignuto detaljnim i marljivim radom draguljara. Skeletonizovani detalji su prolazili kroz posebne testove validacije, kako bi se optimizovale njihove sposobnosti. Čistoća automatskog kalibra napravljenog od zlata osmišljena je kao eho kućišta, pa zajedno formiraju unikatni model, ispunjen inovacijama i finesama.