Savršeni satovi za ljubitelja G-Wagena: nova IWC Big Pilot izdanja

Više slika

Više slika

Volite Mercedes G-Wagen? IWC je upravo predstavio dva nova modela Big Pilot’s satova specijalno za vas.

IWC i Mercedes-Benz imaju bogatu saradnju koja traje skoro dve decenije. Ranije ove godine, videli smo njihovu saradnju na šarenom izdanju Pilot’s Watch Chronograph 41 u čast 10 godina rada sa Mercedes-Benz F1 timom. Danas, slavni brend nam predstavlja sofisticiraniju verziju klasičnog IWC Big Pilot’s časovnika koji je inspirisan popularnom G-Klasom: Big Pilot’s Watch AMG G 63.

Za ovu priliku, IWC je kreirao dve varijante Big Pilot’s Watch AMG G 63, jednu u 18-karatnoj Armor Gold verziji i jednu od keramičkog matricnog kompozita (CMC). Zlatna verzija odjekuje paletom boja spoljašnje farbe i enterijernih detalja nedavno predstavljenog Mercedes-AMG G 63 "Grand Edition". Ovde, IWC je izabrao Armor Gold, inovativnu leguru koja pojačava čvrstoću dragog metala i time povećava njegovu otpornost na spoljne faktore. Za drugu verziju, ponuđen je potpuno crni izgled sa CMC kućištem, što je prvi IWC časovnik napravljen od tog materijala. Za razliku od uobičajenih polimera ojačanih ugljeničnim vlaknima, vlakna ovog kompozitnog materijala su ugrađena u matricu od keramike, a ne polimera. Kao i Armor Gold, rezultat je robustniji i otporniji materijal koji je uz to i ultra-lagan.

"Proizvodni proces za ovaj lagan i jak materijal je izuzetno složen," objašnjava Lorenc Bruner, menadžer istraživanja i inovacija u IWC Schaffhausen. "Da bismo postigli savršeni kvalitet, morali smo da prevaziđemo brojne izazove - od odabira pravih sirovina za vlakna i matricu do definisanja tačnih parametara za različite korake procesa. Sa svojim prvim CMC kućištem, IWC ponovo demonstrira svoju stručnost u inženjeringu naprednih materijalnih rešenja."

Pored ovih uzbudljivih novih materijala, takođe vidimo uticaj karakterističnog dizajnerskog jezika G-Klase u obe verzije Big Pilot’s Watch AMG G 63. Uzmimo na primer kompoziciju podbrojčanika koji imitiraju tipične farove na prednjoj strani G-Klase. Obe verzije takođe imaju upečatljive brojčanike sa reljefnom tehničkom strukturom inspirisanom usisnicima vazduha Mercedes-AMG automobila. Obe verzije Big Pilot’s Watch AMG G 63 pokreće IWC 52010 kalibar.

Na kraju, možemo reći da Armor Gold verzija košta $33,400, dok će vas izdanje od CMC koštati $42,400.

Luxury Experience