Savršeni sat za ljubitelje automobila

Čuveni švajcarski časovničarski brend L’Epee 1839, upravo je predstavio još jedan neverovatni stoni sat koji će oduševiti ljubitelje automobila…

Nakon predstavljanja Balthazar stonog sata robotske tematike u saradnji sa MB&F, L’Epee je sada kreirao novu iteraciju svog Time Fast D8 sata. Najnovija verzija stonog sata u obliku superautomobila kreirana je u saradnji sa Label Noir studiom.

Time Fast D8 stoni sat po prvi put je lansiran pre dve godine. Nastao na osnovu dizajna studenta po imenu Georg Foster, L’Epee sat je inspirisan trkačkim jednosedom iz predratne ere. Incijalno je lansiran u šest različitih boja, dizajniranih kako bi imitirale liverije trkačkih automobila. Ipak, Label Noir studio je u celini izmenio izgled i osećaj stonog sata, dajući mu mat crni finiš. Mat crni ADLC (amorfni karbon nalik dijamantu) prekriva sve delove sata, uključujući panele i sistem opruga.

Dužina ovog stonog sata je nešto manja od 38 cm. Ručno navijajući 1855 MHD mehanizam nalazi se na vozačkom sedištu i nudi rezervu energije u trajanju od osam dana. Vreme se može podesiti rotiranjem volana u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Kako biste ga navili, morate rotirati zadnje točkove unazad. Sati i minuti prikazani su sa strane na dva diska od nerđajućeg čelika, podsećajući nas na broj trkačkog automobila. Sa druge strane nalazi se Label Noir logo urađen u žutoj boji, kako savršeni kontrast crnom izgledu sata. Samo pet primeraka ovog modela će biti dostupno za kupovinu, pri čemu će svaki biti individualno numerisan, a cena će iznositi oko 35.000 evra.