Savršeni časovnik za moderne Crne Pantere

Ljubitelji Marvel univerzuma, koji istovremeno gaje veliku ljubav prema finim časovnicima, konačno mogu da uživaju kao nikada do sada…

Audemars Piguet brend najavio je svoj prvi ikada tematski časovnik, gde je u centru pažnje upravo jedan Marvelov junak. Royal Oak Concept Black Panther Flying Tourbillon je pionir u svetu haute horlogerie, koji nagoveštava stvaranje uzbudljive serije konceptualnih časovnika. Brojčanik na sebi nosi skaliranu skulpturu Crnog Pantera u njegovoj borilačkoj pozi, kako spremno čeka da skoči preko kazaljki za sate i minute. Časovnik takođe ima i turbijonsku kazaljku na poziciji šest sati.

Figura koja je očigledno centar pažnje ovog modela podseća nas na lika koga je spektakularno odigrao Čedvik Bouzman, glumac koji je prerano preminuo. Kreirana je laserskim sečenjem belog zlata i oslikana je ručno, pozirajući iznad polja crne i sive PVD obloge. Kralj T’Challa je kreiran sa maksimalnom količinom detalja, a njegove ključne boje privlače maksimalnu količnu pažnje.

Kućište prečnika 42 mm je konstruisano zaista delikatno, dok ljubičasti gumeni kaiš perfektno završava čitavu priču. Intarzije od satenski brušenog titanijuma i poleđina kućišta daju nam uvid u magiju koja stoji iza ovog modela, kog pokreće ručno navijajući Manufacture Caliber 2965, koji ujedno sadrži i najnoviji leteći turbijon brenda. Horološki avatar Crnog Pantera vodootporan je do dubine od 50 metara i ima rezervu energije u trajanju od 72 sata.

Na kraju, možemo reći da je ovaj časovnik zvanično predstavljen na događaju održanom u Los Anđelesu, gde je domaćin bio Kevin Hart, dok su LeBron Džejms i Serena Vilijams bili u publici. Zbog preranog preminuća Bouzmana koji je ostao upamćen po ovoj ulozi, simbol Crnog Pantera ima još snažnije emocije nego što je možda očekivano.