Savršeni časovnik za ljubitelje Meseca

Britanski časovničar Kristofer Vord skoro je predstavio C1 Moonphase, kombinujući umetnost i mehaničku preciznost u jednom komadu...

Ovaj novi časovnik neće vas samo osvojiti svojom estetskom lepotom, već se izdvaja zbog svoje neverovatne preciznosti u prikazivanju faza meseca. Glavni element C1 Moonphase modela je njegov brojčanik, napravljen od aventurina, staklenog materijala koji je dopunjen pahuljicama od bakar oksida. Primamljivi materijal imitira izgled zvezda na vedrom nebu. Inače, nazvi aventurin potiče od venecijanske fraze "a ventura" odnosno "nekom šansom", pošto je sasvim slučajno nastao kao delo duvača stakla iz Murana. Svaki časovnik će biti jedinstven zbog raznolikih varijacija ovog materijala, što znači da nijedan brojčanik neće biti identičan.

Fokusirajući se isključivo na Mesec, Kristofer Vord je preduzeo neobičan korak i zanemario indekse, markere, pa čak i svoj logo kada je kreirao brojčanik, a kao rezultat dobijamo čistu prezentaciju koja dozvoljava predimenzioniranom mesecu da dominira.

U mraku, dva meseca sijaju rotirajući se na diskovima od aventurina. Ovi meseci napravljeni su od Globolight, unikatne mešavine keramike i SuperLumiNova sloja, dok imaju dezenirani četvorobojni gornji sloj koji imitira površinu pravog Meseca. Ovi besprekorni detalji kreiraju trodimenzionalni izgled, koji je dodatno naglašen kutijastim safirnim kristalom sa antireflektivnim slojem sa obe strane.

Kristofer Vord je odlučio da iskorači van zone komfora i uobičajenog predstavljajući neverovatnu preciznost u prikazu lunarnog ciklusa. Tipični časovnici pojednostavljuju orbitu Meseca oko Zemlje i prikazuju je za 29.5 dana, akumulirajući godišnju grešku koja zahteva korekcije na svake tri godine. Kao kontrast tome, C1 Moonphase konstantno radi i prikazuje tačne podatke, pa će zahtevati dodatna podešavanja zarad ispravljanja greške na svakih 128 godina. Ova neverovatna preciznost postignuta je kroz integraciju švajcarskog automatskog Sellita SW 220-1 mehanizma, koji je dodatno pojačan specijalnim modulom faze meseca, koji dolazi sa sovjim dodatnim sistemima zupčanika.

Unutrašnji elementi ovog časovnika impresivni su poput njegovog eksternog dizajna. Radeći na frekvenciji od 4 Hz ili 28.800 vph, ovaj mehanizam nudi rezervu energije u trajanju od 38h. Ušrafljena poleđina kućišta daje vam priliku da vidite mehanizam u funkciji, dok je časovnik vodootporan do 3 ATM.

Predivnoj estetici ovog časovnika komplementiraju opcije kaiševa koje uključuju glatku kožu u različitim nijansama, kao i narukvica od nerđajućeg čelika sa leptir kopčom. U zavisnosti od izbora kaiša, zavisiće i cena ovog modela, a više informacija možete pogledati na sajtu brenda.

Luxury Experience