Sat Jacob & Co vredan pola miliona dolara slavi 50. godišnjicu „Kuma“

Ove godine obeležava se 50. godišnjica filmskog remek dela Frensisa Forda Kopole, Kum.

Prvi put objavljena 1972. godine, gangsterska drama ne samo da je osvojila tri Oskara i sedam Zlatnih globusa, već je imala i dubok uticaj na snimanje filmova i bioskopsko pripovedanje. Da bi proslavili ovu važnu priliku i odali počast jednom od najvećih i najuticajnijih filmova svih vremena, proizvođač satova Jacob & Co. je predstavio novu verziju svog Godfather Triple-Axis Flying Tourbillon Musical sata. Kao počast, Jacob & Co. je izabrao ostrvo Siciliju kao mesto za predstavljanje ograničenog izdanja sata (lik Marlona Branda, Don Vito Korleone, je sicilijanski imigrant u gangsterskoj drami).

Jacob & Co. Opera Godfather 50th Anniversary je tehničko i vizuelno remek-delo, baš kao i film kojem odaje počast. Prelepi ručni sat ukrašen je umetničkim prikazima 13 scena iz kultnog filma. Kućište ima širinu od 49 mm i debljinu od 23 mm, a strane sata su korišćene kao platno za prikazivanje scena ugraviranih pomoću femtolaserske tehnologije visokog intenziteta i visoke preciznosti. Za izradu ovih scena bilo je potrebno najmanje 30 sati rada.

Na brojčaniku možete pronaći minijaturni klavir sa portretom Marlona Branda/Don Vita Korleonea. Pored toga, tu je i crna PVD-ružičasta zlatna ploča „Kum 50 godina“ dok se u samom centru sata nalazi  minijaturna, ručno gravirana i ručno oslikana figurica ruže koju Kum nosi na reveru. Uz ružu se nalaze dve cevi koje pokreću mehanizam muzičke kutije i koje su programirane da interpretiraju glavnu temu Kuma. The Opera Godfather 50th Anniversary donosi najređu vrstu zvučnih komplikacija. Njegova muzička kutija, dizajnirana u skladu sa strogim ograničenjima ručnog sata dizajnirana je da pušta kultnu tematsku muziku The Godfather, koja je kreirana u ovom čisto mehaničkom formatu u zvaničnom partnerstvu sa Paramount Pictures.

Mehanizam JCFM04 kalibra ograničenog izdanja se ručno navija i sastoji se od 658 komponenti. Radi na 3Hz i nudi rezervu snage od 42 sata.

Jacob & Co. Opera Godfather 50th Anniversary je ograničen na samo 50 primeraka po ceni od 500.000 dolara.

Luxury Experience