Saradnja kojoj se uvek radujemo - Breitling x Bentley

Breitling i Bentley su obnovili svoje dugotrajno partnerstvo, koje traje već petnaest godina, kako bi nas oduševili brojnim novim časovnicima specijalnog izdanja…

Partnerstvo između ova dva brenda počelo je 2003.godine, kada je Bentley upitao švajcarski časovničarski brend da kreira sat za Continental GT model. “Bentley i Breitling dele mnoge vrednosti. Obe kompanije poznate su po svom kvalitetu, performansama i odličnom dizajnu, a obe takođe iza sebe imaju snažne istorije i nasleđe”, kaže CEO Breitling brenda, Džordž Kern. “To je idealno partnerstvo, i sada, nakon više od petnaest godina, veliko nam je zadovoljstvo da otvorimo još jedno novo poglavlje”.

Obnova partnerstva će rezultirati integracijom Bentley izdanja u Breitling asortiman, umesto kreiranja odvojene Breitling for Bentley kolekcije. Prvi časovnik specijalnog izdanja koji će nastati kao nastavak saradnje će biti Premier B01 Chronograph 42 Betnely British Racing Green. Ovaj časovnik će pokretati čuveni Breitling Manufacture Caliber 01 mehanički mehanizam, koji je vidljiv kroz jedinstvenu, prozirnu poleđinu kućišta, sa metalik Bentley logoom.

Časovnik specijalnog izdanja će imati impresivnu rezervu energije od sedamdeset sati, a takođe će imati i gravirani detalj na kućištu sa Bentley inskripcijom. Dizajn ovog detalja inspirisan je kontrolnom tablom slavnog istorijskog 1929 Blower Bentley modela. Pored toga, Breitling će takođe proslaviti is to godina Bentley brenda sledeće godine, novim časovnikom ograničenog izdanja.