Samo za dame: novi Richard Mille časovnik

Poslednji model koji će se pridružiti RM-037 kolekciji, avagardnog proizvođača satova, kompanije Richard Mille, poseduje sve prepoznatljive kolekcionarske elemente potpuno očekivane od strane ovog brenda...

Toneau oblikovano kućište, upotreba mešavine futurističkih i luksuznih materijala, uključujući visokotehnološku keramiku i skeletizovani, automatski mehanizam, predstavljaju samo neke od njih, a jedino što novu liniju satova švajcrskog brenda razlikuje od ostatka RM modela, jeste što su njene jedinice ekskluzivno proizvedene za dame.

Kućište novog RM-37 sata kreirano je od bele keramike, ali ne bilo koje, već visokotehnološkog keramičkog kompozita, poznatijeg kao Alumina Toughened Zirconia (ATZ), materijala koji, osim što je poznat kao hipoalergen i veoma izdržljiv, takođe poseduje i neverovatnu otpornost na ogrebotine, udarce i habanje. Formiran prilikom presovanja aluminijum oksidom obloženih cevi pod pritiskom od 2.000 bara, ovaj materijal poseduje povećanu rigidnost strukture i minimalnu poroznost, istovremeno garantujući večnu belinu svoje površine svim korisnicima.

Ostatak novog sata poseduje satensku belo/zlatnu iglu za navijanje, brojčanik dekorisan dijamantima i sedefom, zajedno sa dva dugmeta za štelovanje poliranih belo/zlatnih finiša, zaduženih za dodavanje elegancije sveukupno sportskom dizajnu. 

Dekorisani facetiranim draguljima, kao sto su tsavoriti, spesartiti, ametist, dijamanti, spineli, rubini i safiri, sa brojčanicima koji su akcentovani geometrijski sečenim kamenjem poput malahita, lapis lazuli, sugilita i pink opala, deset modela u ovoj kolekciji su omaž disko eri, odnosno švajcarskom viđenju Studija 54.

Čak i skeletonizovani automatski sistemi za navijanje ovih satova Richard Mille CRMA1 kalibra, dolaze opremljeni crveno/zlatnim rotorom varijabilne geometrije, vidljivim putem safrirnog stakla, dok su poklopac baze i mostovi satova stilizovani crnim PVD tretiranim titanijumom, petog stepena.

Po pitanju funkcionalnosti, RM 037 sat uključuje veliki datum displej, smešten kod dvanaestočasovnice i funkcionalni selektor na četvoročasovnom delu koji se koristi za izbor između navijanja mehanizma i postavljanja vremena. Dostupan ekskluzivno u svim Richard Mille buticima širom sveta, novi elegantni i luksuzni ženski model sata dolazi sa cenom od 180.000 dolara.