Romain Jerome časovnici inspirisani zlikovcima Gotama

Romain Jerome brend sarađivao je više puta sa DC Comics kako bi zajedno kreirali nekoliko modela ograničenog izdanja inspirisanih Betmenom…

Časovnik iz 2017.godine na primer, predstavljen je sa fluorescentnim Betmenovim signalom na brojčaniku. Sada, ovaj ženevski brend prati svoje nekadašnje tvorevine sa dva specijalna izdanja koja su inspirisana mračnijim delom Gotam univerzuma, slaveći dva najslavnija zlikovca: Džokera i Harvija Denta, zvanog Two Face. Oba komada bazirana su na Arraw modelu brenda, a svaki poseduje svoj unikatni izgled.

Prvi od dva noviteta je RJ Arraw The Joker, koji sa sobom donosi šarenu i haotičnu prirodu lika kojim je inspirisan. Baziran na titanijumskom Arraw hronografu prečnika 45 mm, ovaj model poseduje bazu koja je laserski gravirana Džoker mitovom i ima “gipsani” brojčanik koji je ručno oslikan.

Kazaljke na ovom modelu takođe su inspirisane likom Džokera pa su unikatno stilizovane asovima na svojim vrhovima. Druga strana časovnika sadrži odvažni laserski gravirani portret slavnog zlikovca, a sam sat dolazi sa tri promenljiva kaiša u zelenoj i ljubičastoj koži i od gume.

Drugi od dva modela je fokusiran na Harvija Denta, odnosno Two Face. Kreiran na osnovu istog modela, titanijumskog Arraw hronografa od 45 mm, ovaj model ima podeljeno lice kao i lik kojim je inspirisan. Sa jedne strane se nalazi strukturni brojčanik i uglađeno kućište, dok je druga strana unakažena hemijskim opekotinama i skeletonizovanim mehanizmom. Promenljivi kaiš sa sobom donosi istu pola-pola temu, a napravljen je od kože i gume.

Leva, uglađena strana ovog modela na sebi nosi i laserski gravirani novčić koji se rotira kako bi igrao ulogu sekundare. Prozirna poleđina kućišta otkriva nam da sat u sebi nosi caliber RJ004, koji ima rezervu energije od 48 sati. Oba modela ograničena su na sto komada, dok Džoker verzija košta 17.900 dolara, a Two Face 22.700.